Weekly News

Børnefamilierne vil også forkæles

På visse af landets feriecentre er andelen af børnefamilier steget med hele ti procent siden sidste år.

Vi lever i en tid, hvor alting går stærkt, og hvor mange småbørnsfamilier lever ret så hektiske liv.

Om det udelukkende er et resultat af markedsføring eller om der også er en mere generel tendens i tiden, tør Jesper Aalund, der er salgs- og marketingsdirektør for feriecentrene under Enjoy Resorts ikke sige med sikkerhed. Han nøjes med at konstatere, at antallet af børnefamilier, der ønsker at nyde livet i et feriecenter, er stigende. Faktisk har der på årets første tre måneder været ti procent flere familier på besøg hos Enjoy Resorts i Gråsten og på vadehavs­øen Rømø.

– Det er naturligvis en udvikling, vi er meget glade for, uanset årsagen, smiler Jesper Aalund og peger så alligevel på et forhold, der kan være en del af forklaringen, når det kommer til Enjoy Resorts stigende besøgstal.

– I modsætning til mange andre wellnesscentre er børn også velkomne i vores wellnessafdeling på bestemte tidspunkter. Det betyder jo, at hele familien kan følges ad, hvilket mange selvfølgelig er rigtig glade for.

I det store wellness-område på Rømø, der inkluderer 2.600 m2 med varme terapibade, fodmassagekanaler, spabade, saunaer, kurbade, tropisk regn, indianske svedekasser og meget, meget mere, har Jesper Aalund også noteret sig en anden livsbekræftende tendens.

– Vi ser faktisk, at vi får flere og flere gravide par – både førstegangsfødende og par, der allerede har børn, blandt vores gæster. Og her er jeg ret sikker på, at én af faktorerne er vores ”New Mother- massage”, hvor én af vores massører, tager hånd om kvinderne, og lindrer eventuelle spændinger i forbindelse med graviditeten.

Men en anden anledning til, at småbørnsfamilierne strømmer til de henved 80 feriecentre, som ligger spredt ud over det ganske land, kan også have noget med tiden at gøre, mener Jesper Aalund.

– Vi lever i en tid, hvor alting går stærkt, og hvor mange småbørnsfamilier lever ret så hektiske liv. Der bliver feriecentrene for mange en måde at rive stikket ud på og bare være sammen i afslappede omgivelser. Rigtig mange bruger et ophold her som en måde at få familiens batterier ladet op på igen.

Kigger man på statistikken, taler den da også sit eget tydelige sprog. I 2016 havde feriecentrene – der defineres som en ferieform, der kombinerer elementer fra den traditionelle danske sommerhusferie med aktivitetsmuligheder for hele familien – ikke færre end fire mio. overnatninger. Heraf stod danskerne selv for knap to tredjedele.

Den udvikling glæder man sig naturligvis over i hele branchen, og således også i Skærbæk Ferieby, der ligger på fastlandet ikke langt fra Rømø. Her har man med sine knap 100 feriehuse, badeland, fitnesscenter og legeland også godt fat i børnefamilierne. Ikke mindst vandlandet med tre bassiner, en 53 m lang vandrutsjebane, to vipper og et pænt udvalg af alt muligt andet vandlegetøj. Dertil kommer selvfølgelig sauna, spabad, dampbad, helsekabiner og en hel del andre faciliteter.

Og for at blive i samme region, kan det samme siges om Løjt Feriecenter, lidt nord for Aabenraa. Udover områdets attraktioner og udsigten over Genner Bugt og Lillebælt, markedsfører man sig i høj grad på den meget børnevenlige strand samt stedets gode surf- og fiskemuligheder.

Tilbage ved Jesper Aalund på Rømø er der ingen tvivl om, at tendensen med de flere børnefamilier er kommet for at blive.

– Det tror jeg helt bestemt. Børnefamilierne vil også forkæles, og i takt med at de finder egnede steder, vender de selvfølgelig tilbage. Så vi glæder os til at se endnu flere familier i fremtiden, smiler Jesper Aalund. 

Fakta

I Danmark er Region Syddanmark størst, når det kommer til antal værelser i feriecenter-regi. Ikke færre end 2.700, kan regionen præstere. Til sammenligning har Region Hovedstaden blot 840 værelser.

Del

Journalist

Frank Ulstrup

Andre artikler