Weekly News

De rigtige sikkerhedsløsninger

Forskellige sikkerhedsniveauer kræver forskellige typer sikringer – men det er langt fra alle danske virksomheder, der har de rigtige løsninger.

Den rigtige sikring tilfører værdi snarere end bare at være en træls udgift.

Alarmer, låse og hegn er alle elementer af sikringstyper, som langt de fleste danske virksomheder har i større eller mindre omfang. Men netop sikringsgraden er ikke helt ligegyldig. For selvom antallet af indbrud hos virksomhederne er faldet markant med 64,66 procent fra 2010 til 2017, så er det langt fra alle, der har den rigtige type sikring. Den skal nemlig matche det sikkerhedsniveau, virksomheden har i sin forsikringspolice.

Det forklarer direktør i brancheforeningen SikkerhedsBranchen, Kasper Skov-Mikkelsen.

– Det er ikke alle, der er opmærksomme på, at de har et sikkerhedsniveau, men det har alle erhvervsvirksomheder i Danmark, siger han.

En virksomheds sikkerhedsniveau er bestemt af forsikringsselskabet ud fra en vurdering af forskellige elementer som risiko og værdi. Der findes seks niveauer, hvor de laveste på 10 og 20 typisk tilfalder kontorhuse, mens niveau 60 kan være en guldsmedeforretning.

Sikkerhedsniveauet står altid beskrevet i policen, men ifølge Kasper Skov-Mikkelsen er mange virksomheder ikke opmærksomme på, om det er det ene eller andet niveau og har derfor ikke fået sikret virksomheden derefter – og de to ting skal altid hænge sammen.

– Jo større sikkerhedsniveau, jo mere sikring skal der til. Man skal altså være opmærksom på, at man får installeret den rigtige sikring, så man er dækket ordentlig. For hvis uheldet er ude, og sikringsgraden ikke lever op til sikkerhedsniveauet, så er der altså ingen kære mor, understreger han.

Kasper Skov-Mikkelsen fortæller, at man både i branchen og hos forsikringsselskaberne gør et stort arbejde for at nå ud til alle virksomheder med budskabet.

– Det går heldigvis den rigtige vej, men vi må også erkende, at det ikke er godt nok endnu. Vi ser desværre alt for mange, der ikke er opmærksomme på det – typisk i detailhandelen og hos mindre virksomheder. Og det er ærgerligt, for det er som regel dem, der er mest sårbare. Men som så meget andet slår det først igennem hos dem, der har ressourcerne til at bruge tid og penge på det. Så det sker hver uge, at der er virksomheder, som får en lang næse på den bekostning, siger Kasper Skov-Mikkelsen.

Han anbefaler, at man bruger tid på at finde sikkerhedsniveauet i policen og forklarer, at der ikke er så meget at være i tvivl om, når man skal have indkøbt udstyr.

– Når man skal købe alarmer og låse osv., skal både produkterne og forhandlerne, som man køber udstyret af, være certificerede efter europæisk standard. På Forsikring og Pensions hjemmeside kan man se alle, der er certificerede, og der står, hvem der kan levere det, man skal bruge. Det samme gælder produkterne, siger han.

Ifølge Kasper Skov-Mikkelsen er der heldigvis flere og flere af de virksomheder, som har været i klemme, der efterfølgende får øjnene op for, hvor meget værdi den ekstra sikring kan skabe.

– Det er udtryk for en trend, som vi har set de sidste fem-ti år, at det betragtes som en investering frem for en udgift at få installeret ekstra og måske endda supplerende sikring. Der er rigtig mange fordele, som følger med de her sikringer, og man får øjnene op for, at de tilfører værdi, som man rent faktisk kan bruge til noget, siger han. 

Fakta

SikkerhedsBranchen er brancheforeningen for virksomheder, der professionelt arbejder med sikkerhed og sikring.

Udover at varetage medlemmernes interesser har SikkerhedsBranchen også til opgave at informere om sikring og tryghed samt at sætte sikkerhedspolitiske emner på dagsordenen.

Kilde: Sikkerhedsbranchen

Del

Journalist

Sisse Katrine Andreasen

Andre artikler