Weekly News

Fire steder at tage på jagt

Inspiration til jagtrejser til f.eks. Canada, Sydafrika, England eller Polen.

Sortbjørn i Canada

Canada er mødet med den vilde natur med streg under ”vilde”. Her er ikke bare dybe skove, bjergrige områder og store søer – her er også rigtig mange eksemplarer af den nordamerikanske sortbjørn.

Faktisk er bestanden i f.eks. Alberta så stor, at der nærmest er tale om reguleringsjagt. Af samme grund er det tilladt at skyde bjørn på bait i Alberta.

Hvad enten man vælger stalk eller bait er Alberta med den helt rette kombination af agerland og store skove et slaraffenland for både bjørne og bjørnejægere. Her er det ikke unormalt, at 85 procent af jægerne på en seksdagestur med outfitter også nedlægger bjørn nr. to.

Forårsjagten i Alberta begynder typisk i starten af maj, hvor bjørnene har forladt deres vinterhi, og slutter igen i midten af juni. I september-oktober er det tid til efterårsjagten, som en del vælger at kombinere med jagt på moose eller elk. Der er typisk inkluderet to bjørne i jagtrejsearrangørernes pakker.

Foto: Jelling JagtrejserSikker på succes i Sydafrika

Drømmer du om at nedlægge flere stykker vildt om dagen, og går du heller ikke af vejen for fantastisk vejr og luksus med lodge og swimmingpool?

Så er Sydafrika med jagt fra morgen til aften, mange forskellige jagtbare arter og god forplejning værd at overveje som destination.

Med de meget store, hegnede vildtbestande, er Sydafrika et eldorado for den, der ikke vil nøjes med et enkelt trofæ som souvenir.

Her er der mulighed for jagt på alt fra storvildt over antiloper til småvildtet og fugle i massevis. Hvad med f.eks. en flodhest eller en krokodille? Og ønsker du at jage med bue og pil, kan det også lade sig gøre på en stor del af det Sydafrikanske Plains Game.

Endelig skal det nævnes, at Sydafrika foretrækkes af mange, hvis familien skal med. Indkvarteringen foregår typisk i lodge eller villa, hvor der også er plads til børn og ægtefælle. Jagterne inkluderer oftest fuld forplejning, med alt hvad dertil hører.

Foto: Jelling JagtrejserMød den engelske medaljebuk

Jagt i England var indtil for få årtier siden forbeholdt adelen og det finere borgerskab. Men i dag er sporten, der har stolte traditioner langt tilbage i tiden, heldigvis blevet tilgængelig for et langt bredere publikum.

Det har en hel del danskere efterhånden nydt godt af, når de efter en kort flyvetur har sat fod på engelsk jord og derefter har kastet sig ud i jagten på eksempelvis muntjac eller kinesisk vandrådyr, som ikke er kendte arter i den danske natur.

Dertil kommer de mange danske jægere, som drager til England for at tage del i den fremragende bukkejagt – en jagt, der ikke sjældent resulterer i flotte medaljebukke, og som derfor har rigtig godt ry.

Det er muligt at jage i den storslåede og frodige natur i store dele af landet. Jagten på præmierebukken og den røde sommerbuk kunne eksempelvis foregå i West Sussex, der ligger behageligt tæt på Gatwick lufthavn. Med de korte afstande er jagt i England – udover at være en sport for gentlemen – også en mulighed for at bruge tiden på jagt frem for på transport.

Foto: Jelling JagtrejserPolen er stadig nr. et

Polen er stadig det sted i udlandet, der tiltrækker flest danske jægere. Og det har sin forklaring, siger danske Tommy Würtz Petersen, der er bosat i Polen og via selskabet Hunterpol tilbyder jagt i landets smukke natur.

– Folk kommer jo på grund af de fantastiske bukkejagter drivjagter samt i stigende grad jagten på kronvildt. I Polen har man haft en meget selektiv afskydningspolitik, der gør, at bestandene er så store, at der nærmest er udbyttegaranti, siger han og tilføjer, at brunstjagten på råvildt og grisejagten også har sit eget trofaste publikum.

Men populariteten hænger også sammen med, at jagt i Polen er meget reguleret og professionelt styret. Det betyder bl.a., at medarbejderne i Hunterpol er uddannede af den polske stat, og at man som udenlandsk jæger, der køber en jagtevent via et polsk firma, er sikret mod konkurser og lignende.

– Det giver en tryghed, der sammen med den korte afstand, gør Polen til det oplagte valg for mange, siger Tommy Würtz Petersen, der udover et utal af danskere også har arrangeret jagter ud af Polen for Polske jægere.

Foto: Fotolia 


Del

Journalist

Frank Ulstrup

Andre artikler