Weekly News

Fremtidssikre automationsløsninger

Både soft- og hardware skal kunne imødegå fremtidens udvikling. Dette siger Michael Nielsen, adm. direktør i virksomheden Beckhoff.

Når produktionsvirksomheder investerer i produktionsstyring, bør de tage udgangspunkt i, at løsningerne ikke blot skal fungere her og nu.

– Når produktionsvirksomheder investerer i produktionsstyring, bør de tage udgangspunkt i, at løsningerne ikke blot skal fungere her og nu, men at de også både design- og arkitekturmæssigt er fremtidssikret så godt, at virksomheden ikke konstant skal investere i nye løsninger, fortsætter Michael Nielsen, adm. direktør i automationsvirksomheden Beckhoff.

Hos virksomheden Beckhoff, der implementerer automationssystemer baseret på PC Control, har man en målsætning om, at man hvert år skal komme med nye og innovative produkter, så man hele tiden er på forkant med udviklingen. Desuden har man også en roadmap, som siger, at virksomheden ca. hvert syvende år skal komme med en nyhed, der revolutionerer branchen. Disse filosofier har været med til at sikre virksomheden en god position på markedet. Men det er dog også vigtigt at slå fast, at denne udvikling udelukkende er skabt på baggrund af det tætte samarbejde, virksomheden har med sine kunder.

EtherCAT er et eksempel på en af disse revolutionerende nyheder fra Beckhoff Automation. Det er et lynhurtigt og meget præcist fieldbus-system, som giver den hurtigste produktionskontrol, en virksomhed kan tænke sig. Systemet er udelukkende blevet til, fordi Beckhoff Automation har et tæt samarbejde med kunderne. Et andet godt eksempel er Beckhoffs nye ELM-moduler, som sampler med op til 50KHz og en nøjagtighed på 100ppm. De standardbaserede målingsmoduler i EtherCat er nemme at integrere, og de forskellige grænseflader giver højpræcisionsmålinger og imødekommer virksomhedernes behov for at kunne forudsige, hvornår deres maskiner og anlæg skal vedligeholdes.

– Vi starter altid en business case i samarbejde med kunden. Her får vi klarlagt helt præcis, hvad det er kunden har behov for. Vi drøfter design og arkitektur i softwaren ud fra kundens behov for styring, så vi kan udvikle individuelle og fremtidssikrede løsninger til den enkelte virksomhed, siger Michael Nielsen.

– Derfor er vi i dag også de bedste i verden med vores EtherCAT. EtherCAT ELM-moduler kan bruges i alle industrier, og de er baseret på en standard hardware, og kan derfor integreres i PC-baserede styringsløsninger, fortsætter Michael Nielsen.

Det tempo, der i dag ses inden for softwareudvikling, giver nye udfordringer, og for mange virksomheder er den ensbetydende med, at der ofte bliver investeret i både nyt software og hardware. Med Beckhoffs arkitektur og struktur opnår kunder i dag en massiv besparelse, men det kræver, at man laver tingene rigtigt fra starten. Det kan eksempelvis give markante besparelser at integrere den måltekniske del direkte med kontrolsystemet. Dermed opnås der også en hurtigere tolkning af signalerne, og desuden er virksomheden på forkant med behovet for vedligeholdelse. Derudover er det muligt at bearbejde de måltekniske data i skyen, og disse kan kobles sammen med øvrige datakilder, som er relevante for den enkelte virksomhed. Og sidst men ikke mindst – så er EtherCAT på forkant med udviklingen.

Beckhoff oplever, at der er virksomheder, der stiller spørgsmålstegn ved sikkerheden ved cloud-systemer. Hvem har adgang til hvilke data, og kan konkurrenterne få fat i eventuelle data? Denne usikkerhed manes dog til jorden, idet virksomhedens produkter er baseret på standard software fra udbydere som Microsoft og Amazon, som er vant til at håndtere og udvikle sikre løsninger, og som løbende opdaterer deres software, så både sikkerhed og fremtidssikring er indarbejdet.

Robotek er en anden virksomhed på det danske marked, som også laver automation til industrien. Virksomheden arbejder ud fra en tilgang om, at automationsopgaver i industrien ofte er komplekse og derfor kræver stor tillid til valget af leverandør. Robotek laver skræddersyede løsninger, som tilgodeser den enkelte virksomheds behov, og samtidig gør de komplekse opgaver enkle at håndtere for virksomheden. Dermed reduceres risikoen for dyre driftstop og effektiviteten øges. Robotek lægger også vægt på, at valget af løsning sparer både miljøet og virksomheden for unødvendige omkostninger.

KP Automation udvikler ligeledes styringsplatforme til industrien. Det sker med fokus på brugervenlighed, servicevenlighed samt overskuelighed. KP Automation tror på, at når betjening, fejlsøgning og fejlregistrering er nemt tilgængeligt for medarbejderne, så højnes effektiviteten, og risikoen for driftstop på produktionsanlæg mindskes.

Fakta

Beckhoff har hovedkontor i Verl, Tyskland og har kontorer og serviceafdelinger i 26 europæiske lande, Nord-, Syd- og Centralamerika, flere afrikaske og asiatiske lande samt Australien.

Del

Journalist

Lisbeth Ziegler

Andre artikler