Weekly News

Gør sundhedsordningen en forskel?

Mere end to mio. danskere har i dag en privat sundhedsordning. Men giver den virkelig mindre sygefravær eller er det blot erstatning for mere i løn?

Der er, mig bekendt, ikke stærk evidens for at sundhedsordninger nedsætter sygefraværet.

Gennem de seneste 10-15 år, er der sket en markant vækst i antallet af private sundhedsforsikringer. Ifølge Jakob Kjellberg, professor og programleder for Sundhed på VIVE, er der mange gode grunde til, at stadigt flere virksomheder vælger løsninger, der giver deres medarbejdere mulighed for at springe køen til det offentlige sundhedsvæsen over, hvis uheldet skulle være ude:

– Oprindeligt har en sundhedsordning været særligt oplagt for de virksomheder, der søgte en måde at håndtere eventuelle problemer med alkohol- eller stofmisbrug, der måtte opstå på arbejdspladsen. Her var en sundhedsordning en relativt praktisk måde at hjælpe dem, der måske havde det lidt svært, uden at man som virksomhed kom til at havne i lange, dyre og komplicerede enkeltsagsbehandlinger, fordi ordningen hjælper med at udstikke retningen og har en løsningsmodel klar, forklarer Jakob og understreger, at en sundhedsordning dermed kan være med til at løse meget i HR-afdelingen. Han fortsætter:

– Langt de fleste virksomheder i dag ønsker at kunne hjælpe deres medarbejdere gennem sygdom og svære tider. Det er jo i lige så høj grad i deres interesse, at medarbejderne er sunde og raske. Derfor er en sundhedsordning i mange tilfælde en både praktisk og fornuftig løsning, forklarer han.

Der hersker dog også en vis enighed om, at man som virksomhed har et vist ansvar for, at de ansatte har det godt. De bruger trods alt en stor del af deres vågne tid på jobbet, og det kan man så honorere med en solid sundhedsordning, der samtidig også sender et markant signal til de ansatte om, at man tager både dem og deres både fysiske og psykiske vel alvorligt.

En sundhedsordning er altså en forholdsvis simpel løsning for de virksomheder, der ønsker at gøre noget for deres medarbejdere. Eller gøre noget ekstra. Lidt på linje med andre ordninger som fri frugt, massageordning og fredagsbar. Og så er det en relativt billig service at tilbyde sine ansatte – ofte som en del af en pensionspakke. De ansatte bruger nemlig ikke disse ordninger ret meget, og derfor kan udgifterne til dem holdes nede på et særdeles attraktivt niveau for virksomheden.

Men udover at fungere som en bonus, et skulderklap eller en ekstra sikkerhed, hvilken betydning har disse sundhedsordninger så?

– Der er lavet en række undersøgelser af, hvilken betydning sundhedsordningerne egentlig har for medarbejdernes ve og vel – ikke mindst set i forhold til sygefraværet. Og der er, mig bekendt, ikke nogen stærk evidens for, at en sundhedsordning ligefrem skulle være med til at nedsætte sygefraværet, fortæller Jakob og fortsætter:

– Det kan jo godt være, at man som medarbejder benytter sin sundhedsordning til f.eks. at få ordnet sine åreknuder. Men det er jo de færreste, der ligefrem må tage en længere sygeorlov på grund af dem.

Man kan altså godt anvende ordningen, uden at være fraværende fra sit job – og derfor er det ifølge Jakob Kjellberg også svært at vurdere om den ligefrem har en større betydning for sygefraværet på de danske arbejdspladser.

– Det samme gælder for så vidt æblerne i frugtkurven eller den årlige DHL-stafet. Har det en indflydelse på medarbejdernes sundhed? Nedsætter det sygefraværet? Det er ikke til at sige – men måske har den samlede pakke en betydning på den lange bane. Men det er ikke noget vi kan bevise, slutter han. 

Fakta

Sundhedsordningen giver mulighed for hurtig og forebyggende hjælp ved skader samt fysisk og psykisk sygdom. Den giver adgang til gratis behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, zoneterapeut eller massør, og bliver du syg eller får smerter, kan du få hjælp til at få stillet en hurtig diagnose hos en speciallæge.

Del

Journalist

Rikke Kokholm

Andre artikler