Weekly News

IT-løsninger styrker bogføringen

Administration og bogføring er ofte en af de helt store tidsrøvere i både store og små virksomheder. Derfor kan alle typer virksomheder drage fordel af at optimere og digitalisere arbejdsprocesserne inden for databehandling og bogføring. Det fortæller seniorkonsulent Lena Blad Hansen fra den danske virksomhed F-Boks ApS, der står bag bogføringssystemet Faktura-Boks.

– Med elektroniske bogføringsløsninger som Faktura-Boks bliver alle bilag, fakturaer og kvitteringer gjort elektroniske. Godkendelse, kontering og betaling kan ligge i én enkelt nem arbejdsproces, etablering og ændret forretningsgang tager ikke lang tid, siger Lena Blad Hansen, der nævner, at Faktura-Boks er integreret til de fleste økonomisystemer.

– Flow og arbejdsprocesser kan være vidt forskellige, alt efter om man driver en enkeltmandsvirksomhed eller har flere hundrede ansatte. De kan alle få nytte af en IT-løsning. For eksempel kan de manuelle mapper, som mange bogholderier er fyldt med, erstattes med avanceret søgning og direkte opslag til bilaget på skærmen, så bogholder og revisor kan følge med hjemmefra, siger Lena Blad Hansen, der understreger, at det er vigtigt, at IT-løsningen kan udvides med funktioner som kontraktstyring, budgetopfølgning, faste konteringer og andet ud fra kundens behov, processer og godkendelsesregler.

– Ved at belyse de uhensigtsmæssige arbejdsgange, kan man med de rette IT-værktøjer hæve produktiviteten, effektivisere bogføringen og i sidste ende forbedre bundlinjen, siger seniorkonsulenten, der har kunder som DGI, Sydjysk Eltekniq, Centrum Turist, Rejsebureauer, Dansk Bogføringsservice og Scheelsminde koncernen.

Del

Journalist

Tim Panduro

Andre artikler