Weekly News

Kontanter koster dyrt

Kontanterne er på vej ud, betalingskort erobrer stadig markedsandele, og så har ny EU-lovgivning om betalinger PSD2 gjort det muligt for tredjepartsaktører som Facebook og Google at komme med nye betalingsmuligheder. Chefkonsulent Henrik Lundgaard Sedenmark fra Dansk Erhverv fortæller om mulighederne.

Er der mange kontanter i detailhandlen?

– Omkring 20 procent af betalinger i detailhandlen foregår med kontanter, hvilket er besværligt og dyrt for butikkerne. Nationalbankens seneste analyse fra 2011 viste, at dengang kostede en betaling med kontanter samfundet ca. syv kr., mens en betaling med Dankort dengang kostede samfundet ca. tre kr. Senere i år kommer Nationalbankens nyeste rapport om omkostninger ved betalinger i Danmark, og forventningen er, at omkostningerne ved kontanter er steget, mens omkostningerne ved kortbetalinger er faldet.

Hvilke muligheder kigger detailhandlen på i dag?

– Set fra butikkernes synspunkt er betalinger, der foregår konto til konto et attraktivt fremtidigt scenarie. Konto til konto-betalinger sikrer en billig og sikker løsning, f.eks. håndteret af en tredjepartsudbyder og med godkendelse via NEM-id-appen.

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler