Weekly News

Softwareløsning til din webshop

Det er ikke altid en nem beslutning at tage stilling til, hvilken softwareløsning, der er den rigtige til den enkelte webshop. 

Du kan vælge at lave en meget nøje beskrivelse af den webshop, du gerne vil starte, og derefter få udviklet din helt egen softwareløsning til webshoppen. Der er dog også den mulighed, at du vælger en allerede eksisterende løsning, hvilket i langt de fleste tilfælde, ifølge Henrik Theil fra Foreningen for Dansk Internethandel, er den bedste løsning. Blandt de muligheder, der allerede eksisterer på markedet er muligheder som Magento, Shopify og flere andre.

Hvad er Magento? Måske har du allerede hørt navnet før, men er usikker på, hvad det egentlig er. Magento er en forholdsvis ny platform inden for e-commerce. Selvom Magento endnu ikke har været i branchen i så mange år, så er systemet alligevel allerede spredt ud til en stor del af verden, og du har med stor sandsynlighed også allerede selv handlet hos en webshop, som er bygget op på Magentos shopsystem.

Magento er baseret på Open Source, hvilket vil sige, at du kan benytte det helt gratis, hvis du ønsker det. Men du skal dog være opmærksom på, at der er mange features, som kun er tilgængelig i betalingsversioner af softwaren. Magento bygger på en basisløsning, som du kan udvide og tilpasse, så den passer til din webshop. At bygge en webshop op på en Open Source-­løsning kan have den fordel, at der måske allerede er andre, der har udviklet og lavet udvidelser (de såkaldte extensions), som du også kan få stor glæde af at benytte til din webshop.

Responsive templates er bare én af de funktioner, som Magento kan give dig. Det betyder, at dine produkter, tekster og billeder tilpasser sig til den enhed, som den besøgende på din side tilgår siden fra. Ifølge tal fra FDIH (Foreningen for Dansk Internethandel) foretages der flere og flere køb via mobiltelefoner og tablets, hvorfor responsive templates mere eller mindre er et krav for at skabe en god webshop i dag.

Magento tilbyder forskellige løsninger omkring sprog på din shop. Ligeledes får du både nem kunde- og ordrehåndtering med en Magento-løsning samt en præsentabel indkøbskurv, som gør det nemt for kunden at overskue sin ordre.

Kan du selv oprette din webshop i Magento? Ja, det er der mange, der kan. Det kræver dog stor erfaring med udvikling af webshops at bygge en god og sikker webshop op, også selvom du har en softwareløsning som platform. Mange vælger derfor at benytte en udvikler eller et bureau, som har erfaring med opbygningen af webshops, når de skal lave deres egen webshop.

Du skal også være opmærksom på, at Magento hosting kræver specialkonfigurerede servere, samt teknikere, der både har styr på serveropsætning generelt og opsætning af Magento som system. Derfor kan det være en fordel at benytte et bureau eller en udvikler, som også har mulighed for at hoste din shop. Dermed får du også garanti for sikkerheden på din shop er i orden. 

Del

Journalist

Lisbeth Ziegler

Andre artikler