Weekly News

Sommerbryllup 2018 – skab den perfekte dag

Der findes mange formler på det perfekte bryllup. Low key eller det helt store bal – uanset stilen er der meget at tage stilling til før den store dag.

Sol, varme, grønne omgivelser, lyse nætter og muligheden for at holde festen helt eller delvist udendørs. Der er ikke noget at sige til, at sommeren er en populær årstid for bryllupper, og ifølge Rasmus Sjöholm Rønne der er medejer af bryllupsarrangørvirksomheden Maid of Honour, er det da også en tendens, som ikke ser ud til at ændre sig. Men hvad skal der til for at skabe den helt unikke dag, når det først er besluttet, hvornår klokkerne skal kime?

– Nøglen til det perfekte bryllup er, at det bliver perfekt ud fra de konkrete drømme og ønsker, som brudeparret har. Alfa og omega er derfor at tage udgangspunkt i hinanden, det er mit råd nummer et, siger Rasmus Sjöholm Rønne.

Det er altså vigtigt at få afstemt, hvilke ting der betyder allermest – om det er antallet af gæster, maden, feste, eller måske en bestemt dato for vielsen, der er afgørende for, om dagen bliver perfekt i parrets øjne.

Det er dog ikke kun brudeparret selv, der er i centrum for at skabe et perfekt og unikt bryllup. Rasmus Sjöholm Rønne peger på, at det er en stigende tendens, at bryllupper indeholder et stort oplevelses-element.

– Vi mærker i høj grad, at der er et vist fokus fra brudeparrenes side på, at brylluppet også skal være en oplevelse for gæsten. Der er flere detaljer i forhold til dekorationer og elementer undervejs og forskellig underholdning for gæsterne, siger han.

Oplevelsen kan bl.a. være at tilbyde gæsterne en overnatning med rundvisning på overnatningsstedet eller aktiviteter for gæsterne dagen før brylluppet. En slags teambuilding, der lægger grundstenen til den perfekte og hyggelige fest dagen efter. Eller måske bare en stille og rolig grillaften med de nærmeste. Det kan også være noget tid sammen med gæsterne dagen efter brylluppet, eksempelvis en brunch, hvor parret stille og roligt pakker nogle gaver op, og man får rundet festen fint af og har tid til at sige farvel og få talt lidt med hinanden.

– Hvis man har budgettet og kan strække brylluppet over to dage, er det at kunne tilbyde overnatning en fin måde at skabe samhørighed og en følelse af en stor oplevelse, hvor man gør noget ekstra for gæsterne. Og det er jo kun fantasien, der sætter grænser, siger Rasmus Sjöholm Rønne fra Maid of Honour og tilføjer, at flere også vælger at holde bryllup i udlandet netop for bl.a. at skabe en større oplevelse i forbindelse med selve bryllupsdagen.

Og så er det alfa og omega at være i god tid med planlægningen, som er en lang proces og helst skal være en god oplevelse.

– Der hvor det er vigtigst at være ude i rigtig god tid er at finde stedet, hvor man gerne vil holde sin fest – for sommeren er stadig højsæson. Vi anbefaler, at man starter halvandet år i forvejen med planlægningen for at få et 100 procents-bryllup og ikke skal nøjes med noget, der ikke lever helt op til ønskerne, siger Rasmus Sjöholm Rønne.

Det gælder i det hele taget, hvis man skal have booket nogen eller noget – kage, fotograf, bryllupsarrangør, overnatning, mad, musik og underholdning. Også brudekjolen bør købes et halvt år i forvejen, så man er sikker på, at den kan nå at komme.

– Man kan faktisk ikke gå i gang for tidligt. Uanset, om man holder et low key bryllup og ikke stiller store krav, er der stadig mange beslutninger, der hober sig op, tættere på datoen. Så hvis man kan få spredt tanker, beslutninger og arbejdet ud over en længere periode, kan man få en meget mere behagelig og glædelig proces, siger Rasmus Sjöholm Rønne.

– Og det er jo netop det, et bryllup skal være, tilføjer han.

Del

Journalist

Sisse Katrine Andreasen

Andre artikler