Weekly News

Sundt tandkød gavner hele kroppen

Blødende tandkød og paradentose blotter blodbanerne for skadelige bakterier generelt og øger risikoen for andre sygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes, knogleskørhed, Parkinsons, Alzheimers og psoriasis.

Sammenhængen mellem paradentose og andre medicinske sygdomme på grund af ligheder i de inflammatoriske sygdomsprocesser blev senest fastslået i begyndelsen af 2017 i en oversigtsartikel i Tandlægebladet af professor dr.odont Palle Holmstrup og seks andre danske og svenske læger og tandlæger.

– Der er et stort behov for oplysning om blødende tandkød fra læger og tandlæger. Almenbefolkningen ved ikke, at det er farligt, og derfor skal der oplysning til for en bedre folkesundhed, siger Jens Olsen.

Han er stifter af biotekvirksomhed Fenucure Medical, der oplever stigende efterspørgsel på sin specialtandpasta, der forebygger bl.a. tandsten, blødende tandkød og tandkødsbetændelse.

Tandpastaen er baseret på en patenteret udvinding af ekstrakt med antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber fra planten bukkehorn.

– Den positive overflade-ladning i tandpastaens mineralske stoffer eliminerer de skadelige bakterier, der har en negativ overflade-ladning, forklarer Jens Olsen. 

Del

Journalist

Peter Klar

Andre artikler