European Media Partner

19 etagers drømmehotel i Sønderborg

Hotel Alsik på byens havn i Sønderborg sætter nye standarder for, hvad man kan forvente af hotel-og konferencesteder i Danmark. Det unikke hotel er med til at styrke Sønder- borg som den førende konferenceby i regionen.

Det er de helt store kanoner, der står bag det 19 etager høje nyåbnede Hotel Alsik i Sønderborg Havn. Det unikke byggeri er tegnet og designet af Henning Larsen Architects og er led i Master- planen for havnen udført af ingen ringere end Frank O. Gehry, en af verdens førende arkitekter. Og man skuffes på ingen måder, når man oplever det 4. stjernede hotel-, konference og spasted, der ligger i 1. række til vandet. Det er, som hoteldirektør Henrik Bille Pedersen formulerer det:

- Et hotel for forretningsfolk, livsnydere, spa-entusiaster, for Sønderborgs borgere og for alle i omegnen.

Hotellet rummer 190 værelser fra 25 m2 til 100 m2, konferencefaciliteter og Danmarks største spa- og wellnessområde med inspiration fra ’Nordic Living’. Desuden indeholder bygningen en udsigtsetage, som er åben for offentligheden, samt 3 restauranter, der med MasterChef dommer Jesper Koch i spidsen, har fokus på det nordiske køkken og på sønderjyske specialiteter og egnsret- ter. Den smukke nordiske indretning med de lyse farver og egetræ mange steder gør, at man føler sig velkommen fra det øjeblik, man træder ind ad døren.

BUSINESS MEKKA

Konferencedelen har fået sin helt egen etage. På 1. etage, som er på 1500 m2, kan de 11 konferencelokaler rumme op til 500 personer - med plads til 300 i det største lokale. ”Det er state-of-the-art med hensyn til akustik, it og av-udstyr samt kom- fort, forplejning, service, luksuriøse og flotte lokaler m.v. Det er virkelig et business-mekka, hvis man ønsker et vellykket møde, kursus eller konferenceophold, ” siger Henrik Bille Pedersen.

Hvis man efter kurset eller mødet gerne vil koble lidt af, er Alsik Nordic Spa Nordeuropas største spa med sine 4.500 m2 fordelt på 4 etager.

- Vores spa er selvforkælelse og afslapning på højt niveau. Her er alt lige fra udendørs infinity pool, kæmpe fitness område, Nordic Spa med fokus på de nordiske badetraditioner samt lounges og 60 forskellige wellness behandlinger, fortæller Henrik Bille Pedersen.


NYE MULIGHEDER

Sønderborg er en attraktiv møde- og konferencedestination, som nu, med åbningen af Hotel Alsik, bliver endnu bedre:

- Hotellet byder på faciliteter i topklasse og forøger samtidig kapaciteten af hotelværelser betydeligt. Det giver os nye muligheder for at tiltrække møder og konferencer, som vi ikke har haft kapacitet til før, siger Lisbet Holm Møller, som er erhvervsturismekonsulent hos Sønderborg Konference- og Event Service.

COUNTRYSIDE METROPOLIS

Sønderborg er en kombination af provinsbyens nærhed og storbyens karakteristika, med andre ord, en ægte ”Countryside Metropolis”. Man kommer nemt dertil, hvad enten man er i bil, eller ankommer med tog eller fly. Alsie Express har op til 5 flyafgange dagligt mellem Kastrup og Sønderborg, og når man lander i Sønderborg Lufthavn, er der kun 10 minutters kørsel til centrum. Afstandene i selve byen er også korte og man kommer let og ubesværet rundt, ofte på cykel eller til fods.

INTERNATIONAL ATMOSFÆRE

Atmosfæren i den hyggelige by er international, selv om der kun bor 30.000 indbyggere i selve Sønder- borg og 76.000 i kommunen. Den internationale atmosfære skyldes i høj grad, at Als er hovedsæde for multinationale selskaber som Danfoss og Linak, og at Syddansk Universitet har studerende fra mere end 50 lande i byen. Det giver området diversitet og mangfoldighed:

- Samtidig betyder placeringen ved det smukke Alssund og Flensborg Fjord, at der også er plads til refleksion, ro og fordybelse, når der er behov for det. Sønderjylland har en spændende historie som vi gerne deler ud af, for eksempel med en gallamiddag i Sønderborg Slots riddersal, en ringriderturnering eller en historisk vandring i Dybbøl Skanser – her fornemmer man tydeligt historiens vingesus, fortæller Lisbet Holm Møller.

Vælger man Sønderborg som destination for sit møde eller sin konference, bidrager Sønderborg Konference- og Event Service med lokalkendskab og ekspertise:

- Vi har et tæt samarbejde med de lokale aktører som gør os i stand til at skabe de bedst tænkelige rammer for konferencerne. Samtidig hjælper vi værterne med de praktiske opgaver indenfor planlægning, afvikling og evaluering af arrangementet. Et professionelt set up giver nemlig værterne overskud til at være vært og deltagerne unikke oplevelser, og det er vores mål,  slutter Lisbet Holm Møller.Del

Journalist

Redaktionen

Andre artikler