European Media Partner

3D gav vores virksomhed muligheder igen

Hvordan kan 3D-modeller, teknisk dokumentation og virtuel virkelighed være med til at give en næsten 100 år gammel virksomhed uanede muligheder?

Jeg kunne se alting i hvert enkelt produkt fuldstændig specificeret, og det gav os uendelige muligheder.

Eksimo er en 92 år gammel dansk virksomhed, der producerer håndlavet murerværktøj i Herning. De forskellige produkter som murerskeer, fugeskeer og spandeskeer har allesammen det karakteristiske røde håndtag, der gør Eskimo let genkendeligt og sikrer absolut højeste kvalitet.

For at sikre, at virksomheden ikke tabte dyrebar viden og erfaring valgte direktør Søren Madsen at få lavet digitale 3D-design af samtlige produkter. Derefter var det muligt at skabe den tekniske dokumentation virksomheden manglede.

– Vores produkter er blandt verdens bedste, og det skal de blive ved med at være. Det blev klart for mig, da jeg købte virksomheden for fire år siden, at næsten al viden og erfaring om de enkelte produkter og produktionsproceduren var oppe i hovedet på nogle få, meget dygtige mennesker. Der fandtes ingen tegninger af produkterne. Det var næsten ligesom, når mormor gemmer på en sagnomspunden opskrift på småkager i sit hoved, og den aldrig nogensinde er skrevet ned. Det er utrolig sårbart for så succesfuld en virksomhed, fortæller Søren Madsen.

Søren Madsen indgik derfor et samarbejde med en dansk virksomhed, der specialiserede sig i netop 3D-design, print og teknisk dokumentation.

Murerskeer, murstentænger, grat spader, rensebånd, stampere og alle de andre eksisterende produkter fra Eskimos store produktion blev skilt ad ned til mindste lille komponent og derefter 3D-designet digitalt. På den måde blev det muligt at se det samlede produkt fra alle tænkelige vinkler med de helt eksakte mål og materiale.

– Det var en helt særlig oplevelse, at få tegningerne lavet. Jeg kunne se alting i hvert enkelt produkt fuldstændig specificeret, og det gav os uendelige muligheder, fortæller Søren.

Med den tekniske dokumentation af Eskimos produkter var det muligt for alle i virksomheden at komme med input til optimering og forbedringer fordi produktets design, konstruktion og produktion nu var synligt på en enkel, visuel forståelig måde.

– Vi fik lavet produktspecifikation og et samlet produktdatablad af samtlige af vores produkter, og det har givet os helt utrolig meget. Det har givet os muligheder for at arbejde anderledes i hele virksomheden, og alle kan tage over. Det betyder, at jeg ikke længere er bange for, at noget viden går tabt. Den dyrebare viden og erfaring er taget ud af hovedet på folk og gjort visuel for alle andre. Det lyder måske skørt, men det har faktisk gjort os mere trygge i hverdagen, at vi ved, at ingen viden går tabt, siger Søren Madsen. 

Fakta

Forbedringer og muligheder med 3D

Eksimo har kunnet optimere, forbedre og nytænke deres produktion på baggrund af den tekniske dokumentation, har oplevet en vækst på omkring 65% i år 2018 og forventer yderligere vækst på 35% næste år.

Del

Journalist

Iben Bjørgulf Antonsen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider