European Media Partner

3D-tracking har sendt Vejle-virksomhed mod verdenseliten

Hos Amfitech i Vejle løber de for tiden rigtig stærkt. Efter at have indgået aftaler med en række internationale IT-giganter om implementering af AmfiTrack™-systemet i en række af virksomhedernes produkter og udstyr kan Amfitechs direktør Lau Kofoed Kierstein fortælle, at der bare i år skal ansættes minimum fem nye medarbejdere, hvis væksteventyret skal fortsætte.

Amfitech startede som et udviklingshus, der går tidligt ind produktudviklingsprocessen hos kunderne. Fokus har været på at være et frisk pust, der giver nogle nye inputs til udviklingsafdelingerne hos kunderne i ind- og udland. For fem år siden begyndte opgaverne dog at dreje i en retning, nu har gjort, at virksomhedens udvikling virkelig har taget fart: ”Over de sidste fem år har mere og mere af vores arbejde kredset meget omkring positionering og tracking, og derfor besluttede vi for nogle år siden efter utallige forespørgsler fra vores kunder på 3D-tracking til forskellige forretningsområder at gøre dette område til Amfitechs primære teknologiplatform. Vi laver stadig generelle udviklingsprojekter for virksomheder, men det er elektromagnetisk tracking, der er blevet vores speciale,” fortæller Lau Kofoed Kierstein og tilføjer: ”Amfitech er i dag er en high tech virksomhed, som er en anerkendt verdensførende specialistvirksomhed indenfor 3D tracking, hvor vi arbejder med at løse udfordringen med 3D indendørs præcisions tracking. 

Udover de store IT- og industrikunder, hvor Lau Kofoed Kierstein kan blandt andet, kan nævne LEGO, Siemens, Ørsted, Grundfos og Philips har man stadig holdt fast i at arbejde med iværksættere, der skal hjælpes med produktudvikling fra ide til produkt, og i egne udviklingsprojekter, hvor man ofte indgår i tværfaglige samarbejder med universiteter i fondsstøttede projekter. ”Det er vigtigt for vores kultur, motivation og inspiration, at vi arbejder med forskellige typer af kunder og projekter. ’Skæve’ projekter med lidt kant er kun noget, der giver os ekstra motivation,” siger Lau Kofoed Kierstein, der fortæller, at det er vigtig for virksomheden at at fastholde en stærk kultur, og derfor har man prioriteret at fastholde en fælles arbejdsplads i Vejle, hvor de kan hjælpe, motivere og sparre med hinanden.


AmfiTrack™-systemet, der er blevet en hjørnesten i Amfitechs forretning kan bruges indenfor robotter, medicoudstyr, Virtual Reality, sikkerhedssystemer, elektriske og selvkørende biler. ”Faktisk er det næsten kun fantasien, der sætter begrænsninger for de områder, hvor teknologien kan bruges,” siger Lau Kofoed Kierstein og forklarer videre: ”Vi integrerer teknologien ind i vores kunders produkter. Hvis de har et produkt, hvor de eksempelvis ønsker at kende position og orientering i forhold til to objekter, så har vi en teknologi, som vi kan bygge ind i deres produkter.”

Amfitechs udviklere skal altså have forståelse for både hardware og embedded software og skal kunne arbejde med avancerede matematiske modeller. ”Vi forventer ikke nødvendigvis, at folk skal kunne det hele fra starten, men vi forventer, værktøjskassen er i orden, og til gengæld kan vi tilbyde et udviklingsmiljø, hvor der både er frihed, ansvar og grundig indføring i de teknologier, vi arbejder med,” afslutter Lau Kofoed Kierstein. 


Fakta

Udvalgte kunder

Ørsted

Udvikling af komplet datalogger platform samt sensorer til offshore installationer

Siemens Wind Power

Udvikling af sensorer samt måletekniske opgaver og salg af måleudstyr

GoalRef/Frauenhofer

Udvikling af verdens første GLT – Goal Line Technology – platform godkendt af FIFA, til detektering af, om fodbolden har krydset målstregen

SoundEar

Udvikling af komplet lydtryksmåler platform inklusive prototyping og testudstyr

EC Power

Udvikling af al hardware til styring af EC Powers diesel motor drevne mini XRGI kraftvarmeværker

Hwam

Komplet udvikling af verdens første elektroniske regulering af brændeovne


Del

Journalist

Henrik Høgholt Lønne

Andre artikler