Weekly News

4 destinationer

Inspiration til fire destinationer. Oplev f.eks. golf på øen Porto Santo, smag vin i Alsace, oplev den vilde natur i Island eller surf i det vestjyske.


Golf under solen

For rigtig mange tilbringes en god ferie bedst med golfkøllen i hånden. Men solskin, strand og stærke naturoplevelser kan tilføre noget helt ekstra. 

Hele den pakke kan man finde i Porto Santo. Den lille ø midt i Atlanten byder på smukt og stabilt, men ikke stegende vejr året rundt. Golfentusiasterne kan glæde sig over en udfordrende golfbane på 6,5 km2. Golfbanen byder på svimlende udsigter ud over øen og det tilsyneladende endeløse Atlanterhav. Hvis man er tiltrukket af havet, giver hele ni km gylden sandstrand massevis af bademuligheder. Blandt øens andre juveler findes muligheden for vandreture i bjergene, en tur på mountainbike og masser af muligheder for at nyde god mad og det lave tempo og den ro, der gør en ferie helt specielt. Der er nemlig langt til nærmeste nabo. Madeira ligger 43 km væk og er den nærmeste større ø.

PORTO Santo har også sin helt egen mega kendis. Fodboldspilleren Ronaldo har nemlig en pragtvilla på atlanterhavsøen. 

Foto: PrimotoursVin og vandring

Man kan lade sig beruse på mange måder. Af historiens vingesus. Af fodtrinenes monotoni mod underlaget. Af smukke udsigter. Og naturligvis af vinens ædle dråber. 

I Alsace kan man lade det hele gå op i en højere enhed. Regionen har gennem årene skiftet tilhørsforhold mellem Tyskland og Frankrig flere gange, og det kan mærkes og ses på både arkitekturen, på byernes navne – Eguisheim, Kayersberg og Munster for blot at nævne nogle få – og på middagsbordene, hvor der opstår sød musik mellem det solide tyske og det forfinede franske.

De smukke småbyer ligger som perler mellem vinmarkerne i det kuperede landskab. Det er ikke for nybegyndere, men let øvede vandrere kan sagtens være med. Vandreturene mellem de fleste af landsbyerne kan klares på fire-seks timer – hvis man da ikke lige vælger en afstikker til de udsigtspunkter, vingårde og idylliske kirker, der pryder det alsatiske landskab. 

Foto: Espace Randonnée/Spot on OutdoorDet vilde islandske højland

Det er let at føle sig lille i Island. Her kan man måle sin menneskelige skala mod den mægtige natur. Den gamle vikingeø byder på natur, der både er eksotisk, storslået og vild. Især de nordlige områder og det næsten ubeboede højland giver muligheder for at føle sig hensat til en helt anden verden. Landet med de mange gletschere, geysere og svimlende landskaber er som skabt til den aktive ferie – dog er det en god idé at leje en firhjulstrækker, når man vil rundt mellem områderne. Når bilen er parkeret, kan man opleve områderne til fods, på islandsk hesteryg og på vandet, hvor man f.eks. kan drage på hvalsafari eller trække i dykkerdragt og begive sig på snorkling i det krystalklare vand ved Silfra. Der er også mulighed for at få adrenalinen til at pumpe via rafting. Hvis det lyder for koldt, kan man boltre sig i de varme kilder – og fordi komfort og vild natur ikke er en modsætning, kan man vælge at overnatte på hoteller og i gæste-huse mellem naturoplevelserne.

Foto: Islandsrejser.dkDet danske Hawaii

DU behøver ikke at rejse udenlands for at opleve eventyr og vild, uspoleret natur. Den jyske vestkyst er en af verdens førende surfdestinationer. Kombinationen af uforstyrrede strande og høje bølger fra det temperamentsfulde Vesterhavet lokker eventyrlystne surfere fra hele verden til det nordvestjyske område, hvor 31 punkter er udnævnt som surf spots. Området er kendt under navnet Cold Hawaii – det siger noget om vandtemperaturerne, men også, at det kan sammenlignes med den eksotiske amerikanske surfklassiker. Området strækker sig fra Agger Tange og til områderne lige nord for Hanstholm – og der er gode vilkår for både kitesurfere, windsurfere og almindelig surfing. Hvis ikke surfbrættet trækker, kan man i stedet vandre langs strandene – eller slå et slag forbi Nationalpark Thy lige ved siden af. Her kan man både fiske, vandre, cykle og tage på vildmarkssafari – og opleve naturen fra hesteryg.

Foto: Fotolia

Del

Journalist

Tim Panduro

Andre artikler