European Media Partner
Bridgewalking på Lillebæltsbroen BY- & BYGGEUDVIKLING

Aktiv sommerferie for hele familien ved Lillebælt

Danmarks største naturpark, overnatning i trætoppene, Madsby Legepark, Bridgewalking, Fredericia Teater - og meget mere. Der er oplevelser og aktiviteter for hele familien i det naturskønne område omkring Lillebælt.

Man behøver ikke rejse om på den anden side af Jorden for at holde en aktiv og udfordrende sommerferie i naturskønne omgivelser. Der ligger et eventyrland inden for landets grænser i området omkring Lillebælt.


Naturpark Lillebælt

Danmarks største naturpark på 370 km2. En enestående sammensætning af natur, landskab, kultur og geologi i havet og på land med et væld af aktivitetsmuligheder. Man kan tage på hvalsafari og opleve marsvin helt tæt på. Chancen for at møde dem er meget stor, da Lillebælt har verdens tætteste bestand af marsvin med op mod 3.000, der boltrer sig i bølgerne fra juni til september. Har man heldet med sig, kan man i naturparken også få et glimt af områdets sjældne ynglefugle som havørn, rørhøg og fjordterne. Der er rig mulighed for at udforske naturen på vandre-, cykel- og løbeture i området, hvor skov og planter i store arealer får lov at vokse vildt.

I havet er der masser af dykkermuligheder. Mulighederne for vægdyk, strømdyk og dybdedyk direkte fra stranden har gjort Lillebælt til et af Nordeuropas bedste dykkerspots med masser af liv. Og har man ikke prøvet at dykke med flasker før, er der mulighed for at få et prøvedyk - fra 10 år.

Man kan opleve alt fra torskeyngel, sønelliker og små tangnåle til store lerblokke, der ligger som klynger på et koralrev og udgør gode gemmesteder for fisk. Her møder man ofte store torsk og havørreder. Begyndere og let øvede snorkeldykkere kan også vælge at følge særlig snorkelstier, som løber langs med stranden.

Livet i havet tiltrækker ikke blot mange marsvin men også lystfiskere. Sejlerne elsker også området omkring Lillebælt, men har man ikke egen båd er der masser af muligheder for at leje fx havkajak, kano og kajak, mens de garvede svømmere kan bruge kræfterne på den etablerede havbane ved Føns Strand.

Der er masser af overnatningsmuligheder i området med hoteller, moteller, kroer, Bed & Breakfast, ferehuse- og lejligheder. Der er også fantastiske campingpladser, der alle ligger ved vandet. Og til de mere eventyrlystne er der shelters og naturlejrpladser - og overnatning i trætoppene i 10 meters højde.


Madsby Legepark

Kåret af en børnejury til Danmarks sjoveste legeplads i 2018. Her er der fri adgang, og det benytter 350.000 gæster sig af hvert år. Legeparken er en grøn oase for børnefamilier. Her finder man bl.a. et meget stort sandkasseområde med et udfordrende legemiljø for børn i alle aldre. En stor Mooncar-bane, som er et helt system af små veje. Og den nyrenoverede Tarzanbane til større børn - og voksne, der tør lade sig udfordre. Madsbytoget og minigolf er også meget populært.

Der er også en stor dyresektion med gamle danske landracer såsom køer, får, geder, heste, æsler, høns, hvide landkaniner, gæs og en stor voliere med mange små fugle og gnavere. Fra midten af maj og frem til midten af september er der gratis underholdningstilbud som dukketeater, eventyrfortællinger og anden børneunderholdning. Det er umuligt at kede sig i Madsby Legepark.


Bridgewalking

Du skal helt til Australien eller New Zealand, hvis du vil prøve noget lignende. En helt speciel oplevelse, der giver et sug i maven, men som både bedsteforældre, forældre og børn trygt kan deltage i. Det handler om en ganske særlig gåtur, der foregår i 60 meters højde på den gamle Lillebæltsbro, bygget i 1930’erne. Man kan blive forpustet af de 125 trin for at komme op på selve broen, men det er udsigten, der tager luften fra folk. Det er en sansemæssig oplevelse. En spektakulær udsigt over havet og naturen. Marsvinene der boltrer sig i bølgerne 60 meter nede. Skibene, vinden, vejret. Den svage rysten i broen, når toget kører over broen under dig. Som Kronprinsesse Mary sagde, da hun indviede Bridgewalking den 10. maj 2015:

WAUW!Fredericia Teater

Der er også et væld af kulturelle seværdigheder og oplevelser i området fra museer og gallerier til det historiske fæstningsværk i Fredericia, hvor man også finder et unikt teater. Siden 2011 har Fredericia Teater udelukkende opsat musicals, der aldrig før er spillet professionelt i Danmark.

De fleste af forestillingerne er enten Europa- eller Verdenspremierer, og det har givet stor anerkendelse både nationalt og internationalt. Derudover lægger teatret også hus til et bredt udvalg af arrangementer som koncerter, stand-up og turnerende teaterforestillinger.

Alt dette er kun et udpluk af mulighederne omkring Lillebælt. Læs mere på her  

Del

Journalist

Flemming Østergaard

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider