European Media Partner

Akupunktur kan gøre dig skarpsynet

Når øjenlægen stiller diagnosen AMD, får man ofte besked om, at det ikke kan kureres eller afhjælpes. Det er bare ikke helt rigtigt, for med akupunktur kan otte ud af ti forbedre synet.

Vi afprøvede metoden, hvor vi tilbød 60 patienter med AMD gratis behandling, og vi så, at skarpsynet i gennemsnit blev 27 procent bedre.

Når årene begynder at løbe på dåbsattesten, vil mange opleve, at synet bliver dårligere. Det kan skyldes øjensygdommen AMD, der står for aldersrelateret macula degeneration. Øjensygdommen gør dig ikke blind, men skarpsynet vil gradvist blive dårligere og dårligere, fordi der er tale om en type forkalkning af øjet. Kigger man på dem, der er fyldt 60 år, har omkring ti procent af befolkningen AMD, og når fødselsåret viser 75, er tallet op mod 40 procent, der er ramt af lidelsen.

– Når man får AMD, så skyldes det bl.a., at blodcirkulationen i øjet ikke længere er så god, og affaldsstofferne hober sig op og slører synet. Gennem akupunktur kan vi styrke blodcirkulationen, som derved skyller de ophobede mineralaflejringer og affaldsstoffer væk og forbedrer synet, forklarer John Boel Jr., der står i spidsen for Boel Akupunktur; som har fire klinikker i Danmark og desuden har uddannet flere akupunktører i det traditionelle sundhedssystem.

AMD gør dig som sagt ikke blind, men giver udfordringer med at stille skarpt, så det kan være svært at læse avisen eller følge med i detaljerne i filmen, når man kigger på fjernsynet. Andre oplever, at det er vanskeligt at genkende folk på gaden, fordi den centrale del af synsfeltet gradvist forsvinder. AMD er den hyppigste årsag til læseblindhed i de udviklede lande. I de tidlige stadier af AMD er der sjældent symptomer. Dog vil nogle opleve, at de kan se en mørk plet i soveværelsets loft i minutterne efter, de er vågnet, og andre vil opleve, at øjet bliver lysfølsomt.

Hos Boel Akupunktur har de gode resultater med at behandle lidelsen, der findes i to varianter; henholdsvis tør AMD og våd AMD. De fleste øjenlæger giver den nedslående besked, at der ikke er så meget at stille op, men man kan forsøge at udsætte forkalkningen ved at sprøjte lysfølsomt stof direkte ind i øjets blodbane. Våd AMD, som er den aggressive form, rammer op mod 15 procent af patienterne, og tør AMD, der typisk er længere om at udvikle sig, rammer de sidste 85 procent og kan med tiden udvikle sig til våd AMD. Begge former kan behandles med akupunktur.

– Vi afprøvede metoden, hvor vi tilbød 60 patienter med AMD gratis behandling, og vi så, at skarpsynet i gennemsnit blev 27 procent bedre hos den her gruppe med lidelsen, fortæller John Boel Jr. og uddyber:

– Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at behandlingen ikke virker ens på alle. Nogle vil opleve markante forbedringer, mens andre stort set ikke vil mærke det. Men det er vores erfaring, at vi kan hjælpe otte ud af ti til at få en markant forbedring af synet.

Behandlingen er kort og intens og forløber typisk over et par uger med to behandlinger dagligt i to gange fem dage.

– Når vi giver akupunktur, vil vi se forbedringer meget hurtigt, ellers stopper vi behandlingen. Så det er en behandlingsform, hvor der ikke går halve eller hele år inden der er resultater, forklarer John Boel Jr.

Akupunktur, der stammer fra Kina og Fjernøsten, er blevet brugt i mere end 2.500 år. Behandlingen har i mange år været brugt af sportsudøvere på eliteniveau til at komme over deres kroniske smerter og komme på benene igen i en fart. Hos Boel Akupunktur arbejder de netop med at kurere kroniske smerter, og der skal være synlige resultater efter blot et par ugers behandlinger.

– Vi arbejder med AcuNova akupunktur, hvor vi går ind og arbejder via nervebanerne i kroppen. Det var min far, John Boel Senior, der udviklede metoden i 1990’erne hvor han bl.a. behandlede Bjarne Riis under Tour de France, forklarer John Boel Junior, der i dag driver Boel Akupunktur. Klinikken, der er en af Europas førende, blev stiftet af John Boel Senior, der, som den første i verden, blev hædret med titlen: Århundredets Akupunktør. Hver måned bliver ca. 1.000.000 patienter verden over behandlet med AcuNova.

Sidder der nu nogle og funderer over, hvor nålene mon skal sættes i, så kan vi berolige med, at de er langt fra øjet, når man behandler AMD-lidelsen med akupunktur. I alt bruges der seks nåle, som skal sættes i hænder, fødder og pande.

Så der er hjælp at hente, hvis synet bliver svækket at AMD, og der er muligheder for at komme til at se hverdagen i et skarpere lys igen. 

Fakta

Alle nerver i kroppen springer ud fra ryggen – lige på nær hjernen. AcuNova, som betyder ny akupunktur, arbejder netop via nervesystemet modsat traditionel kinesisk akupunktur, der virker via såkaldte meridianer – de 12 energibaner i kroppen.

Kilde: www.acunova.dk

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler