European Media Partner

At rejse er at leve


Fire bud på spændende destinationer og måder at rejse på.

Oplev Paris – lysenes by

Eiffeltårnet knejser stolt mod den parisiske himmel, og rundt om hvert hjørne venter hyggelige caféer på de smalle brostenspassager.

Oplev byens storhed og arkitektur på den berømte Avenue des Champs-Elysées, der forbinder Concorde-plads­en med Triumfbuen. Tag et kig ud mod skyskraberne af glas og stål i bydelen La Défense, hvor Otto von Spreckelsens store Triumfbue La Grande Arche fuldender hele aksen. Følg i fodsporene på Van Gogh, Picasso og Monet i det bohemeagtige latinerkvarter Montmartre, der er et af byens ældste med den berømte kirke Sacré-Cæur på toppen. Smil til Mona Lisa på Louvre, tag turen gennem parken Jardin des Tuileries. Besøg Île de la Cité, som ligger midt i Seinen. Det var her, Paris udsprang fra, og her domkirken Notre Dame ligger. Krydr besøget med shopping i verdensklasse for slet ikke at glemme maden.

Foto: FotoliaLondon calling

oplev storbyen, der rummer alt lige fra historiske og frygtindgydende Tower of London, hvor kronjuvelerne bevogtes af de uniformerede Beefeaters til det moderne shoppingmekka.

Turen gennem byen kan gå forbi St. Paul’s Cathedral, der i størrelse kun er overgået af Peterskirken i Rom. Kig forbi den berømte adresse 10 Downing Street til lyden af Big Ben, og nyd synet af de imponerede løver på Trafalgar Square, hvor Nelson skuer ud over byen. Oplev The Mall og majestætiske Buckingham Palace, der vidner om det gamle imperiums magt. På travle Piccadilly Cirkus bringer neon­reklamerne og alle teatrene os helt tilbage i nutiden. Krydr turen med en af de mange musicals, koncerter eller teaterstykker, og husk at tage en tur i London Eye for at se Themsen og hele den majestætiske by lidt fra oven.

Foto: FotoliaRom – byernes by

Gå på opdagelse mellem nogle af verdens mest imponerende monumenter. Det mægtige amfiteater Colosseum, hvor gladiatorerne kæmpede blodige kampe, og Forum Romanum med templerne giver et perfekt indblik i Romerrigets betydning på den politiske og religiøse scene.

Trækker man tråden op til i dag, så oplev Pavens residens, det arkitektoniske mesterværk Peterskirken – verdens største. Lad endelig turen gå forbi Piazza Venezia med byens største renæssancebygning og sæt kursen herfra mod Trevifontænen, Pantheon og Den Spanske Trappe hen mod Piazza Navona, hvor caféer og restauranter lokker med en romersk frokost. Krydr turen med endnu flere historiske oplevelser, shopping og ikke mindst det italienske køkken.

Foto: FotoliaGenoplev klassiske destinationer

Bliv hentet i din hjemby, og rejs ud i verden. Oplev eller genoplev klassiske feriedestinationer som Andalusien, Tenerife, Mallorca, Gardasøen og Kreta i det rette tempo sammen med jævnaldrende seniorer.
– For mange seniorer kan det være en udfordring bare at komme ud i lufthavnen. Derfor samler vi gæsterne op i hjemkommunen, kører dem i lufthavnen og hjælper med check-in, forklarer Kim Thorsgaard, ejer af rejsebureauet Bella Rejser, som udover Fyn og Sjælland også snart kan tilbyde jyske rejsende nye oplevelser.

Bella Rejser er ikke blot blevet populær på grund af rejsemålene, men også fordi rejserne bliver et mødested, og da deltagerne altid er fra samme kommune, er det let at holde kontakten også efter ferien.
– Vi har specialiseret os i grupperejser for seniorerne. Udflugterne er tilrettelagt, så man ikke skal gå så meget, men alligevel får set de lokale seværdigheder. Der er selvfølgelig modne danske rejseledere med på alle vores ture. For at alle skal have det bedste ud af turen, er det dog vigtigt, at alle er 100 procent selvhjulpne, siger Kim Thorsgaard.

Foto: Anikasalsera | Dreamstime.com

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler