European Media Partner

Bæredygtigt byggeri i vækst

Et stigende antal bygherrer har fået øjnene op for byggeriets ”bæredygtighedsmærke”, DGNB-certificering.

Det er ikke kun fødevare-, tøj-, eller hudplejeproducenter, der kan pryde sig med økomærker og bæredygtighedscertifikater. Byggeriet har fået sit eget mærke, DGNB-certificeringen, som er et kvalitetsstempel for bæredygtighed.

I Danmark er det non-profit organisationen Green Building Council Denmark, der står for certificeringen af nye byggerier. Miljø, økonomi og sociale forhold bliver vægtet ligeværdigt, og det udmønter sig i en ”score” til byggeriet: Sølv, guld eller platin.

Siden der for omkring fem år siden kom fælles europæiske standarder for bæredygtigt byggeri, har flere og flere bygherrer fået øjnene op for muligheden, forklarer Mette Qvist, der er adm. direktør for Green Building Council Denmark.

– Vores formål er at fremme bæredygtigt byggeri. Det er noget, der fylder meget på klima- og ressource-dagsordenen i Danmark. En DGNB-certificering skaber en troværdighed og en valid dokumentation omkring det at bygge bæredygtigt. Vi har mærket en stigende efterspørgsel fra bygherrerne og det betyder også, at underleverandørerne i højere grad udvikler bæredygtige materialer og produkter, udtaler Mette Qvist.

Hun forklarer, at DGNB-certificeringen måler på alt lige fra indeklima som f.eks. akustik og ventilation til forbrug af energi og holdbarhed af bygningsmaterialer. Certificeringen har ifølge Mette Qvist også en vigtig betydning i forhold til FN’s verdensmål for bæredygtighed.

– Ved at få en certificering signalerer man over for omverdenen, at man har en bæredygtig profil og samtidig er man med til at levere konkret ind til FN’s bæredygtighedsmål, siger Mette Qvist. 

Del

Journalist

Lars Riis

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider