European Media Partner

Bedre kapacitets­udnyttelse i landbruget

Et lille startup har ladet sig inspirere af moderne teknologi og dele­tjenester fra andre sektorer til at skabe en online markedsplads for markarbejde, hvor landmænd og maskinstationer let og billigt kan tilbyde deres ledige kapacitet.

Farmbackup blev startet i 2015 af de to brødre Søren og Anders Knudsen.

– Vi er opvokset på Lolland på et landbrug. Her kunne vi se, at far havde en masse maskiner, som stod ubrugt hen i lange perioder. Og vi fik derfor idéen til denne online markedsplads, hvor landmænd og maskinstationer kan oprette deres maskiner og dermed vise, hvad de kan tilbyde andre, fortæller Søren Knudsen om begyndelsen. Siden er der oprettet mere end 1.300 maskiner på FarmBackup.

– De fleste vil gerne køre deres maskiner selv, så 95 procent af maskinerne på FarmBackup tilbydes med en fører. Platformen skaber kontakten og parterne aftaler selv en pris, men der hvor vi gør en forskel er, at vi skaber kontakten mellem folk i branchen, der ikke kender hinanden. De fleste vil gerne køre op til 30 km for at hjælpe andre. Inden for denne radius er der typisk over 700 landbrug. Markarbejdet bliver mere og mere specialiseret og der vil derfor også blive et større behov for at trække på hinandens kernekompetencer, forudser han. 

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler