European Media Partner

Betty genvandt synet med nåle

Øjenlægen havde spået, at Betty Petersen blev blind, men akupunktur gav hende synet og det gode humør tilbage.

AMD. Hver for sig tre uskyldige bogstaver, men sat sammen en ret så alvorlig diagnose, som kan ende med at gøre patienten blind. Og blind var Betty Petersen netop på vej til at blive. Bilen holdt i garagen, og de daglige gøremål var blevet mere end almindeligt besværlige. Men så var det, at hun fik øjnene op for den særlige akupunkturform AcuNova. I bogstavelig og helbredende forstand.

Betty Petersen var kun lige fyldt 60 år, da de første symptomer meldte sig. Hun havde altid strikket og altid på fine pinde, men pludselig kunne hun ikke samle masker op. At strikke var som at sidde i tåge. De gamle strikkepinde og garn blev skiftet ud med nye, grovere varianter, og kort efter kunne øjenlægen konstatere, at Betty Petersen kun havde 20 procent syn tilbage. Og det gik kun én vej. Yderligere nedad. I løbet af de næste tre måneder ville hun blive blind eller i bedste fald næsten blind.

Den dystre besked sendte Betty Petersens humør i samme retning. Nedad. Helt ned i kulkælderen. Ikke bare elskede hun at strikke. Hun hentede også vanligt sine tre børnebørn fra institution i bil for at tilbringe nogle timer med dem, indtil sønnen fik fri fra arbejde.

– Nu stod jeg til at miste kørekortet og de hyggelige stunder. Det var ikke til at bære, mindes Betty Pedersen.

AMD står for Aldersrelateret Macula Degeneration og er en sygdom i nethindens skarpsynscentrum. Øjensygdommen rammer 30-40 procent af alle danskere over 75 år og er den primære årsag til nedsat syn hos ældre. Sygdommen anses for at være uhelbredelig.

Men så galt gik det ikke for Betty Petersen. Faktisk langt fra. I løbet af den første uge med akupunkturnåle rundede hendes syn de 80 procent, og i en alder af 77 er hun stadigt seende. Den første uge fik hun nåle i to gange dagligt med en times mellemrum, og hun husker tydeligt vendepunktet, som kom allerede på andendagen.

– Det var helt overvældende. Jeg lå på briksen og stirrede op i loftet, da jeg så et mønster, jeg ikke havde set dagen før. Det viste sig at være knaster i træloftet, fortæller Betty Petersen.

I dag har hun genvundet 98 procent af sit normale syn. Hun kører fortsat bil og er lige blevet færdig med at strikke kjoler til oldebørnene. Hun kan med egne ord alt og er i tilgift blevet så begejstret for nålenes helbredende virkninger, at hun fire år efter sin diagnose blev uddannet som akupunktør af den ”mester”, der havde helbredt hende selv. Siden fulgte sønnen trop, og de to driver i dag akupunkturklinik sammen fra Betty Petersens private bopæl i Grenå.

– At kalde AMD for uhelbredelig er noget sludder. Akupunktur hjælper, og AcuNova, som netop var blevet opfundet, da jeg blev syg, hjælper i endnu højere grad, lover Betty Pedersen.

Men hun understreger, at det kræver, at behandlingerne bliver holdt vedlige. Gør de ikke det, reduceres synet igen. For Betty Petersens eget vedkommende går der nogle gange 14 dage mellem hver behandling. Andre gange halvanden måned.

– Jeg mærker tydeligt, når det er tid. Så får jeg ondt i øjnene og hovedet, og nålene kommer atter frem. 

Fakta

AcuNova betyder Ny Akupunktur og virker via nervesystemet. I og omkring alle led findes punkter, som er modtagelige for behandling med nåle. AcuNova er særdeles velegnet til behandling af akutte og kroniske smerter, organiske sygdomme og blindhed/svagsyn.

Del

Journalist

Susanne Jørgensen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider