European Media Partner

Byerne bliver intelligente

Digitale sensorer, der f.eks. måler borgernes trafikadfærd, affalds- eller energiforbrug, er et voksende fænomen i byerne.

Bilister kan se, hvor lang tid, det tager at komme fra A til B på motorvejen. Varme- og elselskaber kan følge med i kundernes energiforbrug. Og beredskabet får besked, når vandstanden stiger kritisk.

Digitale målere kan på flere måder gøre byrummet intelligent og hjælpe os med at løse nogle af de udfordringer, byerne står over for. Deraf kommer navnet smart cities.

Teknologien har i de seneste år bredt sig til bl.a. transport-, affalds- og energisektoren, forklarer Michael Knørr Skov, der er afdelingschef i rådgivningsfirmaet COWI, som arbejder målrettet med smart city-løsninger for både virksomheder og myndigheder.

– Den teknologiske udvikling går hurtigere og hurtigere, og det bliver billigere og billigere f.eks. at opsætte måleudstyr, der indsamler data, som kan analyseres, forklarer Michael Knørr Skov.

– Den viden kan byerne bruge og dele åbent med henblik på f.eks. at få trafikken til at flyde lettere eller nedsætte vores energiforbrug og understøtte den grønne omstilling, slutter Michael Knørr Skov. 

Del

Journalist

Lars Riis

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider