European Media Partner

Camping er frihed, natur og børnevenlighed

Danskerne elsker campinglivet, der opleves som enkelt og ukompliceret, og som dermed giver et afbræk fra hverdagen.

Med 11 mio. overnatninger om året er campingturismen i Danmark en særdeles populær ferieform. Det slås fast i et treårigt forskningsprojekt, der bl.a. ser på turisternes oplevelser på landets campingpladser. Rapporten, der er udarbejdet i et samarbejde mellem Videncenter for Kystturisme, Campingrådet, Visit Denmark og Aalborg Universitet, fortæller, at det dermed er en fjerdedel af alle overnatninger i Danmark, der bliver foretaget på en campingplads, og at tre ud af fire campister er danskere.

Når forskerne spørger campisterne om fordelene ved denne ferieform, svarer mange, at campingpladsen giver et afbræk fra hverdagens faste rammer, og at camping opleves som en enkel og ukompliceret ferieform.

Dertil kommer, at campingferie er ideelt for børnefamilier, fordi børnene kan færdes trygt på egen hånd, og at hele familien kan være sammen om at lave mad og andre ting, der måske ikke er så meget overskud til i hverdagen.

Endelig nævner mange campister det sociale aspekt, hvor man ofte bor i skønne omgivelser, tæt på naturen, men alligevel kan hygge sig med sine naboer.

Når det kommer til de udenlandske turister i Danmark, oplyser Visit Denmark, at camping er den tredje mest populære overnatningsform.

Således stod tyske turister for ikke færre end 1,7 mio. overnatninger på danske campingpladser i 2016, hvilket udgør 60 procent af alle overnatninger, foretaget af udlændinge. På samme måder drager massevis af danskere hvert år til udlandet for at nyde campinglivets fordele under fremmede himmelstrøg.

Del

Journalist

Frank Ulstrup

Andre artikler