European Media Partner
Trinidad: En charmerende UNESCO-by af brostensbelagte gader, pastelfarvede huse, hyggelige gårdhaver og salsa i gaden. Essensen af Cuba samlet på ét sted. LIVSSTIL

Cuba – mere interessant end nogensinde

Få lande er så autentiske og tro mod sin kultur som Cuba. Men trods rationeringer, handelsembargo og en livsstil, der på mange måder hører fortiden til, er Cuba kommet tættere på – og det kan mærkes på en rejse til Cuba. 

De gamle damer pulser stadig løs på cigarerne, 50 år gamle amerikanerbiler tøffer fortsat op og ned ad gaderne, og tonerne fra Buena Vista Social Club kan stadig høres på hvert andet gadehjørne. Cuba er, som det altid har været, Hemingways ånd kan stadig fornemmes i Havanas gader og stræder – og så er der alligevel noget, der har forandret sig. 

– Tidligere var der ”os og dem”, som turist var man ofte henvist til strandresorts, og det var svært at komme helt tæt på cubanerne. Sådan er det ikke længere. I dag er det helt almindeligt, at man indlogerer sig privat i casas particulares, der er en slags privatejede minihoteller. Her bor du side om side med de lokale og kommer tæt på dagligdagen, som den udspiller sig i Havana, Viñales, Trinidad eller hvor det ellers måtte være, forklarer Peter Nielsen, produktionsdirektør hos Stjernegaard Rejser, der har fulgt Cubas udvikling tæt gennem årene. 

– Faktisk vil jeg gå så vidt som at sige, at Cuba er mere interessant end nogensinde før, fordi du netop kan komme tættere på, tilføjer han. 


Alt ved det gamle

For et par år tilbage boomede turismen i Cuba som reaktion på, at forandringens vinde måske skulle blæse ”det autentiske Cuba” væk. Disse vinde skulle dog vise sig at bestå primært af varm luft, for amerikanerne fik ikke indtaget Cuba med teknologi, luksus og frihandel, som nogle frygtede og som andre håbede på. 

– Cuba er stadig en tidslomme, hvor moderne livsstil synes enormt langt væk, og der er næsten garanti for, at du får et kulturchok, hvis du rejser til Cuba – på den gode måde, siger Peter Nielsen. 


Skævt, charmerende og lidt besværligt

Kommunismens tøjler er måske løsnet, men Cuba er stadig et underfundigt land – særligt hvis du kommer lidt væk fra de mest populære turistområder. Du kan ikke altid forvente, at der ligger et supermarked eller en restaurant lige rundt om hjørnet, og indkvartering, billeje og offentlig transport er heller ikke altid så nemt, som man umiddelbart skulle tro.

– Det er altid en god idé at lægge planlægningen i hænderne på et rejsebureau, og det gør sig især gældende, når det kommer til Cuba. For her kan du både få virkelig gode oplevelser – og mindre gode oplevelser. Fordi vi har et stort netværk og ofte besøger Cuba, kender vi faldgruberne og guldgruberne. Vi ved, hvilke strandhoteller og minihoteller, der lever op til en høj cubansk standard – og via vores store netværk har vi også fingeren på pulsen, når det gælder de gode udflugter, oplevelser og spisesteder. Med andre ord slipper du for at gå galt i byen, når du rejser med Stjernegaard, siger Peter Nielsen.  


Fra øst til vest

En rejse til Cuba er mange ting. Et vidunderligt sammensurium af natur, kultur og historie – og et land, der på godt og ondt ikke findes magen til andre steder i verden. 

Tag på byvandring gennem Havanas gader, nyd en larmende køretur i en gammel Cadillac, slap af på nogle af Caribiens smukkeste strande, dans i gaderne i Trinidad og oplev Viñalesdalen på hesteryg. Spis god mad i blomstrende gårdhaver, nyd musikken fra lokale bands og sug hele charmespektret til dig. 

– Cuba emmer stadig af yndefuld skævhed, men opblomstringen af private initiativer har gjort det muligt at nyde Cuba på en ny og mere nærværende måde – som bringer dig helt tæt på det ægte Cuba, som det ser ud anno 2019, afslutter Peter Nielsen. 

Se mere her


Del

Journalist

Redaktion, European Media Partner

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider