European Media Partner

Danmark som outdoor-land

Et væld af nye vandre- og cykelruter åbner i disse år op for turister og tilbyder naturoplevelser, som for de fleste indtil nu har været hengemte og vanskeligt tilgængelige. 

Danmark byder således på et væld af forskelligartede muligheder for outdoor-oplevelser.

På destinationer rundt i landet er der således stort fokus på at udvikle kvalitetstilbud til aktive outdoor-­turister – et fokus på at sikre natur­oplevelser, aktivitetstilbud, overnatningsmuligheder og muligheder for aktiv fordybelse uden at gå på kompromis med kvalitet.

Danmark byder således på et væld af forskelligartede muligheder for outdoor-oplevelser; man kan f.eks. følge den gamle pilgrims- og handelsrute – Hærvejen, som langs den jyske højderyg bugter sig fra det nordlige Jylland hele vejen til Tyskland, eller man kan benytte en af de mange nationale cykelruter, som binder Danmark sammen gennem sammenhængende systemer forbi de smukkeste naturlandskaber og spændende kulturmiljøer. Et af de nye spændende tiltag er Ø-passet, som åbner op for 37 danske småøer, og også på Istidsruten i det nordvestlige Sjælland arbejdes der i disse år på højtryk med mange flere nye tilbud og aktive oplevelsesmuligheder i et spændende kulturlandskab. Undervejs kan man sove på et af de mange overnatningssteder, som henvender sig direkte til outdoor-turisten. Her sikres turisten de nødvendige faciliteter, om de er på cykel-, vandre- eller lystfiskerferie.

Outdoor-turisme er bestemt ikke nyt, men på tværs af landet åbnedes der i disse år op for rigtig mange nye muligheder. Det har de fleste danskere opdaget, så når vejret i Danmark er godt som i år, vælger mange den aktive ferie – og muligheden for at opleve nye sider af både sig selv og den del af et spændende Danmark, der ikke er tid til i en fortravlet hverdag.

For at skabe overblik og finde vej til både ruter og overnatningssteder, kan man f.eks. benytte sig af kvalitetsordningerne under Aktiv Danmark, som drives af en fælles­organisation mellem de danske destinationer. Aktiv Danmarks seks kvalitetsmærker markerer de overnatningssteder, hvor man som turist ved, at der gøres en særlig indsats, samtidig med at de kan få overblik over f.eks. cykelvenlige overnatningssteder. Overnatningsstederne ligger langs ruterne, og består af virksomheder, som aktivt har valgt at gøre en særlig indsats for f.eks. cykel- eller vandreturister. Udover en god seng at sove i, vil der for cykelturisten være mulighed for at få pumpet og smurt cyklen, at få den låst inde om natten, og at få en madpakke med til næste dags strabadser. Aktiv Danmark er således et unikt netværk af overnatningssteder, restauranter, campingpladser, golfbaner med mere, som arbejder dedikeret for at give outdoor-turisten de bedste rammer for fantastiske oplevelser.

Del

Journalist

Mads Sand, sekretariatschef, Dansk Turismefremme

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider