European Media Partner

Dyrevelfærdsmærke godt fra start

COOP’s firetrins dyrevelfærdsmærke, som blev lanceret i oktober 2017 giver både konventionelle og økologiske landbrug mulighed for at differentiere sig i køledisken. Mærkningen omfatter kylling, grise, køer og æglæggende høns, okse, kalve og forarbejdede produkter.

– Vi har udviklet en dyrevelfærdsmærkningsordning, fordi mange forbrugere gerne vil vælge dyrevelfærd til. Ordningen løfter både i bunden og i toppen. Det betyder, at man som forbrugere også kan gøre en forskel for de dyr, der står på stald hele deres liv, og at flere kan være med til at gøre en forskel for dyrevelfærd, fortæller Signe Frese, CSR-direktør i COOP.

De fire niveauer i ordningen er udarbejdet sammen med førende dyrevelfærdseksperter fra Aarhus Universitet og med rådgivning fra Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse, og også producenter har været spurgt til råds.

– Vi har udviklet en mærkningsordning, som betyder at vælger man dyrevelfærdshjertet til, er der sket en væsentlig forbedring for dyrevelfærden. Dem, der arbejder med dyr, vil gerne kunne anprise deres produkter også selvom de ikke er Friland eller økologiske. Ordningen er blevet godt modtaget, og salget er steget med fem procent på de 400 mærkede produkter, siger Signe Frese.

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler