European Media Partner
Twitch E-SPORT

Esportscenter for bredden og eliten etableret i Søborg

Medlemsskaren i HYDR eSport spænder fra unge med autisme og skoleelever med interesse for esport til ”old boys” og entusiatiske teenagere med drømme om at blive professionelle.

Vi sigter mod bredden og byder alle typer velkomne

Den stærkt stigende interesse for esport og manglen på faciliteter og etablerede rammer, der kan trække spillerne ud fra teenageværelserne til inspirerende fællesskaber, har fået en række investorer fra forskellige brancher, heriblandt sangeren Rasmus Seebach, til at finansiere HYDR eSport i Søborg. Faciliteterne, der snart har 1-års fødselsdag, er også blevet støttet af en række sponsorer, heriblandt Cougar Gaming, der leverer kvalitetsudstyr til esporten.

På de 700 kvm er der plads til adskillige hold med hver deres underviser, som der er 15 af, samt en lounge, hvor forældrene kan vente på de spillelystne børn. De fleste af de foreløbig 330 medlemmer dukker dog op på egen hånd og træner 1-2 gange om ugen, som andre gør i de mere traditionelle sportsgrene.

”Vi sigter mod bredden og byder alle typer af spillere velkomne. Fra de unge på 13-14 år til de ”gamle” over 30, og vi sørger også for at udvikle de mest talentfulde og ambitiøse med meget erfarne trænere. Vi skeler hverken til køn eller alder, men placerer folk på samme spilleniveau på de forskellige hold, der tæller op til 10 deltagere,” siger Victor Fenger Bruun de Neergaard, der er administrerende direktør i HYDR eSport.

Om mandagen er der desuden et særligt hold for børn og unge med autisme og andre diagnoser.

”Det er for børn og unge med autisme, ADHD og lignende diagnoser svært at finde sportsgrene, hvor de føler sig tilpas, så der er utrolig mange, der sidder hjemme på deres værelser og spiller. Men her kan de blive en del af et fællesskab, og det er vigtigt for deres personlige udvikling.”

Det er ikke nyt, at computerspil har en gavnlig effekt på både særligt sensitive mennesker og folk i almindelighed. Adskillige videnskabelige undersøgelser har påvist mange gavnlige sundhedsmæssige effekter. Indlæring og langtidshukommelse forbedres, spil virker bedre end medicin mod angst og depression, ADHD symptomer mindskes, autister udvikler øget social intelligens m.v.

Det menes at hænge sammen med, at belønningscentret i hjernen, der udløser behagelige stoffer er meget aktivt under spil, selv om spillerne fejler meget af tiden. Men de udløses ikke, når spillerne vinder. Det sker derimod, når de gør noget i selve spillet og afventer reaktionen.

HYDR eSport tilbyder også erhvervslivet booking af lokaler og trænere, hvis et firma vil have medarbejderne rystet sammen ved esports arrangementer.

Professionel overbygning

På HYDR eSport finder man også den professionelle organisation Team Singularity. Det er Danmarks største professionelle esports organisation målt på aktive spiltitler og kontrakter. Stifter og CEO for organisationen er Atle Stehouwer.

”Af alt det, som jeg har set i Skandinavien, er HYDR eSport et af de mest ambitiøse projekter, hvor spilleren bliver sat i fokus med nye værktøjer og eminente trænere - både på egen hånd og i fællesskab med andre,” siger Atle Stehouwer, der betragter Singularity som den naturlige professionelle overbygning til HYDR eSport.

Han betegner HYDR eSport som de faciliteter, som holdet og esporten i Danmark i det hele taget har manglet for at kunne udvikle esporten og skabe det, han kalder et bæredygtigt økosystem med en bredde, der rummer alle spillertyper og også skaber etablerede rammer for talentudvikling.

”Min drøm er at skabe verdens største talentfabrik inden for esport - lige her. Team Singularity stiler mod at blive esportens svar på Ajax Amsterdam i fodbold. At vi bliver stedet, som tiltrækker talenter fra ikke blot Danmark men fra hele verden.”

Hvis man synes, det lyder lige lovlig ambitiøst, så er det fordi, man ikke kender til esport. For netop esport nedbryder i den grad landegrænser, når spillerne kan spille sammen online uanset hvor på planeten, de befinder sig - bare der er en god internetforbindelse.

Team Singularity, der vandt Copenhagen Games for mænd i 2017 og for kvinder i 2018, er et kendt navn ude i det globale esports univers, og allerede i dag modtager Atle Stehouwer 30 ansøgninger fra spillere rundt om i verden. Hver dag.

”Vi har spillere fra Colombia, Nordamerika og mange steder i Europa og har over årene haft spillere fra 25 forskellige nationer på kontrakt. Alene de seneste tre år har vi haft over 300 spillere på kontrakt,” fortæller den entusiastiske CEO og fortsætter:

”I modsætning til andre elitesportsgrene, så giver det ingen mening at tale om rent danske hold i esport. Du skal tænke globalt og huske, at det her foregår online. Spillere i Polen er fx meget billigere end i Danmark, hvor leveomkostninger og levestandarden er noget højere. Esport er en global sport.”

Fakta

HYDR eSport tilbyder esport for alle i Søborg. Op til 10 medlemmer pr. hold med tilknyttet underviser.

Særlige hold for børn og unge med autisme.

Del

Journalist

Flemming Østeraard

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider