European Media Partner

Få styr på pensionen

Det er vigtigt at have styr på sin pension, og man kan godt nå at gøre noget ved sin pensionsopsparing, selvom der kun er fem år til, man vil trække sig tilbage. Karina Ransby, underdirektør i Forsikring og Pension, fortæller:

– På www.pensionsinfo.dk kan man se, hvordan økonomien efter pensionsalderen ser ud, og hvad der sker ved sygdom eller død. Det er en god idé også at kontakte sit pensionsselskab for at høre, om man kan gøre mere.

– Den nye pensionsreform betyder, at man kan få mere ud af sin opsparing. Alle kan få et ekstra skattefradrag af indbetalinger til en ratepension eller livsvarig pension på op til 70.000 kr. årligt.

Størrelsen på fradraget afhænger af alderen. Hvis man har mere end 15 år til folkepensionsalderen, er fradraget på 12 procent af indbetalingerne. Vælger man at indbetale op til grænsen på 70.000 kr. årligt, får man en skattelettelse på 2.200 kr. Er der 15 år eller færre til folkepensionsalderen, er fradraget på 32 procent, hvilket giver en skattelettelse på 5.800 kr., hvis man indbetaler 70.000 kr. om året.

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider