European Media Partner

4 af tidens interessante byggeprojekter

Fire af tidens interessante byggeprojekter.

Design City Kolding

Deisign City Kolding er en ny bydel i Kolding, hvor der de kommende år vil blive opført hele 90.000 nye m2. Allerede nu er godt en tredjedel af området allerede klar eller under udvikling i form af et uddannelsescenter, et ud af i alt to LEED-certificerede kontorhuse og 83 ungdomsboliger, og det forventes at der vil føjes både ejer- og lejeboliger, detailhandel, caféer og en række kultur- og fritidsaktiviteter til.

Grundtanken er at skabe en tæt by, der er både spændende og bæredygtig, og ambitionerne er høje: Med denne eksplosive udvikling af området ønsker man at skabe en levende bydel midt i Kolding, hvor virksomheder og institutioner kan udvikle sig i tæt synergi med boliger og butiksliv.

LB Consult varetager både rollen som bygherrerådgiver for Design City, men deltager også i den tidlige projektudviklingsfase. For kunden skaber det stor værdi og betyder, at projektet bliver godt struktureret fra start med én gennemgående rådgiver, som dels medvirker i den tidligere kravspecifikation samt efterfølgende tilbud og kontraheringer, forud for hele projekterings- og udførelsesfasen.

Foto: PR-fotoHorsens Havn

Byen til vandet. Vandet til byen! Det er visionen for den nye Horsens Havn, der nu er taget de første vigtige spadestik til, som skal være med til at bringe Horsens ind i en ny tidsalder. Gennem 50 år har havnen været lukket land for byens borgere. Gemt væk bag industri og terrorsikringer. Men takket være en succesrig bybranding omkring 2000 har Horsens i dag rystet det dårlige image af sig og er i dag den tredjehurtigst voksende kommune i Danmark med en attraktiv geografisk placering.

Det kræver bygninger og boliger. Og derfor skal hele det 42.000 m2 store havneområde igennem en større transformation, der tager sin længe ventede begyndelse i dette forår. Projektet forløber over en syvårig periode og resultatet bliver et godt miks af beboelse, liberalt erhverv og butiksliv. Målet er at skabe en helt ny og attraktiv bydel med blandede funktioner og en udpræget social bæredygtighed. I tæt kontakt med vandet, der også vil blive ført ind mellem byggeriet som små kanaler.

Foto: Arkitektfirmaet RUM


ODEON i Odense

ODEON er Odenses nye samlingssted. Et kombineret musik-, teater- og konferencehus med fire sale, mødelokaler, kontorer, supermarked, restaurant og bar, hvor erhvervs- og privatliv forenes. Skabt ud fra et ønske om at sammensætte et centralt beliggende kulturhus med plads til flere aktører og dermed et bredt kulturtilbud til byens borgere og gæster – og udført i samarbejde mellem Odense Kommune, KPC og arkitektfirmaet C.F. Møller.

Men det har ikke været uden udfordringer – ikke mindst at byggeprogrammets ønsker krævede et enormt volumen på en sokkelgrund, der skulle kunne rumme og bære et 36 m højt scenetårn, en kæmpe multisal med plads til 1.800 siddende eller 3.000 stående gæster og 240 parkeringspladser. Dertil kommer undervisningsfaciliteter samt en række mindre sale og 35 ungdomsboliger. Selve byggeriet er sammensat af en række huse af forskellige højde, der har givet ODEON karakter af en by i byen, da disse huse er forbundet af overdækkede gader, tove og pladser, der forenes med de omkringliggende kvarterer. Det gør Odeon til noget af en spektakulær bedrift – og en særlig oplevelse i dag.

Foto: Kirstine Mengel


Moderne træbyggeri

Moderne træbyggeri oplever en renæssance i disse år. Ikke som tunge bjælkehytter, men ikoniske, fremtidssynede bygninger. Hvor Schweiz tidligere førte an i denne form for byggeri, drives den i dag af de nordiske lande og England, hvor C.F. Møller Architects alene i skrivende stund har over 100.000 m2 træbyggerier i gang. Teknologien har været udbredt i mange år, men det er først nu, at det er muligt at få byggematerialer i tilstrækkelig skala og passende kvalitet.

Et bygningsværk, der sætter helt nye standarder for træbyggeri er vartegnet i Vesterås, som C.F. Møller står bag. Her skal der efter planen rejses et 15 etagers højhus med traditionelt betonskelet med syv etager i træ oven på. Midt mellem beton og træ etableres der en panoramahave, og målet er at skabe et sted, hvor byen og det grønne byrum spiller sammen. Og netop træbyggeriet har klare tekniske fordele, da CO2 oplagres i træet og derved gør konstruktionen CO2-negativ. Det er også tilfældet i dette byggeri, hvor de syv etager i træ er i stand til at udligne de 15 etager i beton i CO2-regnskabet.

Foto: C.F. Møller Architects


Del

Journalist

Rikke Kokholm

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider