Weekly News

Fødevare­sikkerhed er lønsomt

Når fødevareproducenter optimerer sikkerheden er det både en gevinst for producenten såvel som kunderne. Lonny Hallberg er chefkonsulent ved FORCE Technology, der hjælper virksomhederne i fødevareindustrien med at leve op til høje krav om kvalitet og sikkerhed.

– Fødevareproducenter skal ifølge loven have et beskrevet egenkontrol-program, og rigtig mange fødevarevirksomheder er også certificeret efter en fødevaresikkerhedsstandard. Ved en certificering skal man beskrive og følge en systematisk arbejdsgang kendt som HACCP-principperne. Den systematiske tilgang skal dække hele processen fra råvarer til færdigprodukt hos kunden. Systematikken skal sikre, at risici bliver afdækket og løbende styres gennem hele produktionen. Dermed er slutproduktet bedre sikret uden yderligere kontrol. Når medarbejderne ved, hvad de skal gøre, når noget går galt – for det sker jo ind imellem – så kan problemet løses hurtigere. Det er en gevinst hele vejen rundt for producent, kunde og forbruger – og det betaler sig, siger Lonny Hallberg. 

Del

Journalist

Jørn Sørensen

Andre artikler