European Media Partner

Fra bådflygtning til selvstændig med en drøm

HOS MAROOMS ARBEJDER DE MED DERES VISUELLE UDTRYK UD FRA ØNSKET OM AT SKABE ÆSTETISKE OG FANTASIFULDE RUM TIL AT INSPIRERE BØRNS FANTASI OG KREATIVE TÆNKNING. MAROOMS ER STARTET AF LINH MA, DER SELV HAR VÆRET PÅ NOGET AF EN REJSE.

Linh Ma kom til Danmark som bådflygtning fra Vietnam, da hun var bare 1,5 år. Hendes forældre drev en succesfuld restaurant, men da den vietnamesiske stat begyndte at forfølge kinesiske handlende i Vietnam, måtte Linhs familie, der er af kinesisk afstamning, flygte fra landet. Det endte med at blive en voldsom flugt, der desværre resulterede i, at flere familiemedlemmer ikke klarede den lange og faretruende rejse. Da Linh Mas familie endelig kom til Danmark, havde de ikke mistet modet, og familien skabte en tryg og god opvækst for Linh Ma, bl.a. ved at starte op som selvstændige med en ny restaurant.

Forældrenes tilgang til livet er især noget, der har inspireret Linhs eget arbejde med hendes virksomhed Marooms, der skaber rum til børns fantasi:

– Mine forældre har altid turde drømme og har ikke været bange for at bruge deres kreativitet til at skabe en både ny og bedre tilværelse for os, da vi kom til Danmark. På trods af, at de på ingen måde talte sproget, og vi ikke ejede andet end det tøj, vi ankom i, fortæller Linh Ma.


Netop forældrenes drømme og evne til at bruge deres fantasi er noget, Linh Ma har taget med sig gennem livet, og det er noget, der i dag ligger som grundsten for Marooms:

– Hele udgangspunktet for at skabe Marooms har i høj grad været, at jeg føler, det er så vigtigt og afgø- rende, at vi tør invitere vores børn til at drømme og bruge deres fantasi. Jeg tror nemlig på, at hvis man giver børn plads og rum til at drømme og bruge deres fantasi, så skaber vi et kreativt rum, der giver børnene et godt udgangspunkt for at løse de udfordringer, vi står overfor. Her tænker jeg særligt på klimakrisen, lyder det fra Linh Ma, der pointerer, at alle Marooms produkter selvfølgelig er bæredygtigt produceret.

Marooms og Linh Mas fantasifulde kollager er med til at fostre barnets kreativitet, da de skaber den perfekte ramme for samtaler mellem børn og forældre om alt fra det ydre rum til dyr og naturen.

Del

Journalist

Redaktionen

Andre artikler