European Media Partner

Frigiv byggeaffaldet

Byggeaffald er et guldæg for Danmark, for vi er langt foran andre lande, hvad angår organisering og samarbejde. Men hvis potentialet skal indfries, skal affaldet i højere grad ud til private aktører. Det fastslår Gitte Krusholm Nielsen, direktør i Dansk Tegl.

– Den kommunale ordning om byggeaffald gør det svært at starte kommercielle forretninger. Og en forudsætning for, at det her kommer til at fungere, er, at de frie markedskræfter får lov til at virke, siger hun.

Det er ikke mindst kommunernes anvisningspligt, der står i vejen, og det bør politikerne se på, mener Gitte Krusholm Nielsen.

– Det skal være nemmere for kommunerne at bringe det i udbud. I dag har de en anvisningspligt i forhold til affald. F.eks. sendes træ til forbrænding. Det vil være bedre at frigive det, så træet kan komme ud på markedet til genanvendelse, siger hun.

– Byggeaffald udgør 30 procent af vores samlede affaldsmængde. Vi bør hurtigst muligt få et kommercielt marked til at fungere, så vi i langt højere grad får genanvendt det, afslutter Gitte Krusholm Nielsen.

Del

Journalist

Tobias Petersen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider