European Media Partner
Gameren Ali Larsen E-SPORT

Gamer med 10 års erfaring gør comeback

Gameren Ali Larsen, bedre kendt som Gross Gore, lever i dag igen af at streame på Twitch.tv, selvom vejen dertil ikke var nem.

Jeg vil ændre den måde jeg er på, ved at respektere andre og deres privatliv

 

Da Gross Gore begyndte at lave YouTube-videoer som 16-årig, var det nok de færreste, der havde forestillet sig, at han skulle blive en af Tvitch.tvs største streamere. Men i dag lever den højrøstede brite af en tilværelse som gamer, efter i en årrække at have været ekskluderet fra Tvitch.tv.

 Interessen for livet online startede egentlig på YouTube. Her begyndte den unge Ali at uploade videoer af spillet RunScape, som han byggede en solid følgerskare op omkring. Spillet fyldte så meget i hans liv, at han droppede ud af sin uddannelse, og til sidst også blev smidt ud hjemmefra.

 YouTube blev dog senere skiftet ud med Twitch.tv og League of Legends erstattede RunScape. Og det var ikke noget dårligt valg. I 2015 nåede Gross Gore op på 20.000 live viewers gennem sit solide spil og stærke personlighed, der ikke holdt sig tilbage for at sige sin mening om andres spil og kommentarer.

 Hans attitude blev dog imidlertid et problem for twitch.tvs administratorer. I 2016 besluttede Twitch.tv sig for permanent at bortvise Gross Gore, efter gameren kom med beskyldninger om, at en anden spiller havde et forhold til en pige han selv var interesseret i.    

 Gross Gore tog afvisningen hårdt. Twitch.tv var hans levebrød, og i første omgang truede han med selvmord. Men selvom han stod foran den ultimative nedtur, lykkedes det ham alligevel at bruge bortvisningen som en anledning til selvransagelse. På Facebook skrev han:

 "Som mange af jer ved, er jeg meget åben omkring alting, og jeg er ikke bange for at sige min mening. Derfor har jeg fået en ’drama’- mærkat, og nu kan jeg sagtens se, hvad folk mener, og hvorfor andre vælger at holde sig væk fra mig.”

Senere fulgte han ordene op med endnu en kommentar, der tydeligt viste, at han havde tænkt over sit aftryk på Twitch.tv.

"Jeg vil ikke være denne person længere. Jeg har ikke tænkt mig at være denne person længere, og jeg vil ændre den måde jeg er på ved at respektere andre og deres privatliv. Den seneste tids hændelser har allerede givet mig en værdifuld lærestreg. Jeg vil bevise overfor alle, at jeg kan ændre mig, og vil ændre mig til det bedre.”  

Tiden efter bortvisningen fra Twitch.tv brugte Gross Gore at streame på en anden kanal uden større held, indtil han indså at han blev nødt til at samle sig selv op fra gulvet. Det betød blandt andet, at fik hjælp fra en psykiater, der efter et stykke tid kunne konstatere, at gameren var bipolar – en psykisk lidelse, der blandt andet kan medføre, at man får store udsving i sit humør og kan virke grænseoverskridende på andre.

 To år efter hans bortvisning fra Twitch.tv, tog streamerkanalen ham til nåde. Gross Gore var den største streamer på kanalen i 2015 – 2016, og det var ikke uden hans fortjeneste, at kanalen er blevet til det den er i dag. Selvom kanalen måske skylder ham meget, var det en helt ekstraordinær beslutning, som ikke blev taget uden forbehold. Derfor valgte Twitch.tv at holde ham i kort snor, og gjorde det klart, at der var færre chancer i denne omgang.

 Ikke desto mindre var Gross Gores comeback på Twitch.tv et længe ventet øjeblik. Hans legendestatus gjorde, at alle de største i eSport-branchen var med på hans chat, og ventede på øjeblikket, da han gik live.  

 I dag ser hverdagen andeledes ud. Den unge, flabede gamer, der truede med selvmord efter udelukkelsen fra Twitch.tv er en anden i dag. Gross Gore har fået sin bipolar-lidelse under kontrol, han streamer stadig til 2 -3.000 følgere, og spilet hedder stadig League of Legends. Derudover tager han sin karriere seriøst og deltager jævnligt i årlige events og messer, som Twitch Con, Insomnia og andre LAN events. Men han er også blevet far, og hans lille datter Ellie er i høj grad en motivationsfaktor til at fortsætte med at streame, og til at undgå igen at blive ekskluderet fra Twich.tv. 

Fakta

Ali Larsen, bedre kendt som Gross Gore, 26 år gammel.

League of Legends-streamer på Twitch.tv.

Far til Ellie og kæreste med Racheal Cramp.

Har tidligere streamet til 20.000 følgere på Twitch.tv

Elsker at vedligeholde sin Toyota Supra.

Diagnosticeret med bipolar-lidelse.

Del

Journalist

Sara Marie Dynesen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider