European Media Partner

Glamping er kommet på Danmarkskortet

Glamping er en ny ferietrend for livsnydere, hvor man kan være helt tæt på naturen, men slipper for alt besværet med at slå lejr. Andre har nemlig slået luksusteltet op, eller gjort hytten klar.

Glamping-entusiasterne gider ikke den traditionelle nedslidte lidt uhumske fælles badebygning eller villateltet.

Hvert år tager mellem 500.000 og 700.000 danskere på campingferie. Uanset om det er med telt, autocamper eller campingvogn har der gennem de senere år været en stigende interesse for at holde ferie tæt på naturen, hvor man selv sætter farten og dagsordenen. I de senere år er begrebet glamping begyndt at vinde indpas ude i de danske landskaber og slå lejr i danskernes bevidsthed.

Faktisk er det eneste glamping har tilfælles med traditionel camping passionen for den storslåede natur. Dyrker man glamping, skal man ikke selv slå teltet op eller stå i kø ved det nussede fællestoilet, mens børnene er gået om bord i den udslidte hoppeborg.

Glamping, som er en sammentrækning af glamourøs og camping, tilbyder luksus og komfort lige midt i de storslåede naturoplevelser langt væk fra de fedtede fælleskogeplader.

Tanken om cykelferie med hele familien er bestemt romantisk, indtil den første punktering, eller man skal pakke det regnvåde telt sammen om morgenen efter en tvivlsom nattesøvn på luftmadrassen. Derfor vælger flere og flere at få alle de gode naturoplevelser fra camping, men overnatter i luksuriøse safaritelte, tipier eller træhytter, hvor der ikke er sparet på spa og moderne bekvemmeligheder. Teltene er nærmest hotelværelser med teltdug over, men uden den overfyldte hotelpool, håndklæder på liggestolene og larmen fra irriterende turister.

– Glamping tiltrækker et helt andet segment end de traditionelle campister og er med til at slå nogle af fordommene om camping ihjel. Glamping-entusiasterne gider ikke den traditionelle nedslidte lidt uhumske fælles badebygning eller villateltet, siger lektor Bodil Stilling Blichfeldt fra Syddansk Universitet, der har forsket i camping. Bodil uddyber:

– Man kan sige, at traditionel camping giver alle lidt, men giver ikke nogen meget, fordi man typisk har indrettet efter det store fællesskabs interesser, og det gør glamping op med. Vi ser en tydelig differentiering ude på de danske campingpladser, hvor flere og flere luksustelte og luksushytter skyder op, og en ny type campister dukker op.

Man kan bl.a. lægge vejen for Ribehøj, hvor man kan sove i egen campingvogn eller indlogere sig i hytter på helt op til 100 m2 med egen spaafdeling og opvarmet udendørsspa samt gourmetmad.

– Vi har lavet et koncept, hvor vi gerne vil vise, at camping kan være noget helt andet. Vores omdrejningspunkt er gourmetrestauranten, og så kan man have sin egen suite med på hjul eller leje en af luksushytterne med alle de tilhørende faciliteter, mens man nyder roen og udsigten over søen, fortæller Kaare Byskov, der er medejer af Ribehøj, der lige nu er ved at udvide med endnu flere hytter.

Også andre steder i det danske landskab dukker mulighederne op. Hos Skyttehusets Camping står ranke luksuriøse safaritelte ved Silkeborgsøerne omkranset af bøgeskov. Og på den femstjernede campingplads Hvidbjerg Strand i Blåvand venter luksushytter, jacuzzi og pæleterrasser – blot for at nævne nogle få af alle de mange muligheder.

– Glamping-entusiasterne er uhyre bevidste om, hvad de gerne vil have. De er vant til at rejse og har prøvet mange ferieformer, og derfor forventer de høje standarder. De vil gerne have naturoplevelserne fra camping, men moderne bekvemmeligheder som på de bedste hoteller, fortæller Bodil Stilling Blichfeldt.

Så lad andre slå teltet op og tilberede middagen, mens du sammen med familien nyder alle naturens facetter. 

Fakta

Slå lejr på en af Danmarks godt 500 campingpladser, og du vil næppe fortryde det, for standarden på de danske campingpladser er blandt Europas bedste. Og så ligger de danske campingpladser i nogle af landets mest naturskønne områder – de fleste så tæt på vandet, at en forfriskende morgendukkert er inden for gåafstand. Kilde www.visitdenmark.dk

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler