European Media Partner

Guinness, golf og glade minder


Nordirlænderen Darren Clarke er en af golfens største gentlemen gennem tiderne. I år oplever han en af sine største højdepunkter inden for sporten. Han er nemlig blevet udpeget til at være kaptajn for Europaholdet ved årets Ryder Cup.

Nordirland har en rig sportsarv, og jeg er yderst taknemmelig over at være aktiv i en tid hvor vi har nogle af verdens bedste spillere.

Darren Clarke blev professionel allerede i 1990 og har med andre ord været en af dem, som startede med trækøller og viklede golfbolde og som har oplevet udviklingen af sporten tæt på. Og der er sket en hel del.

– Flere ting har forandret sig, ikke mindst synet på hvor vigtigt det er at holde sig i god form. Det var Tiger Woods som virkelig viste hvor vigtigt det er at være veltrænet hvis man vil have succes som professionel i dag. Men de største forandringer er sket på bold- og udstyrssiden. Golf er ikke let, men det er lettere end det var engang, fortæller han.

Om karrieren

Darren Clarke har haft en lang og succesrig golfkarriere. Han vandt sin første turnering på Eurpatouren 1993. Det var Alfred Dunhill Open i Belgien. Dertil kommer 21 sejre verden over, endda fem Ryder Cups i træk. Han er dog mest stolt af at have vundet den klassiske major – the Open Championship. I 2011 blev turneringen spillet på Royal St. Georges, og han vandt med tre slag foran amerikanerne Phil Mickelson og Dustin Johnson. Men der er en anden ting som personligt tæller mindst lige så meget for ham, og det er udnævnelsen til kaptajn for det europæiske hold, som skal dyste mod det amerikanske på Hazeltine banen her til september.

– Der er intet større end at vinde The Open Championship, men at blive udnævnt til at være kaptajn for Europa er den mest ærefulde opgave man kan få som medlem af Europatouren, siger Darren Clarke.

Hvordan føltes det dagen da de præsenterede dig som kaptajn, var det ventet?

– Du kan aldrig være sikker på noget, især ikke inden for golf. Jeg har nok aldrig været så nervøs som den morgen hvor komiteen tog beslutningen og meddelte hvem der skulle være kaptajn. Da jeg hørte, at de valgte mig, blev jeg meget stolt og samtidig lettet.

Meget beror jo på hvilke spillere, der kvalificerer sig, men har du en klar strategi til Hazeltine?

– Det er rigtigt at det kommer an på hvem der kommer til at repræsentere holdene, men jeg har en hel del idéer. Men jeg holder dem for mig selv ind til videre. Strategien bliver formentlig tydeligere jo tættere vi kommer på september. Der kan jo ske meget ind til da. En ting er imidlertid sikkert; lige meget hvem af de tolv spillere det bliver så har vi kun ét mål – at vinde.

En travl herre

En person som har vundet så meget og været professionel så længe, har måske tænkt på at trække sig tilbage til en mere rolig tilværelse. Det gælder dog ikke for Darren Clarke. Ud over sin golfkarriere, så driver han blandt andet sin egen golfskole, arbejder med banedesign og står i spidsen for sin egen The Darren Clarke Foundation.

Hvordan orker du alle de aktiviteter?

– Det er et spørgsmål jeg selv stiller mig hver dag. Der findes egentlig ikke tilstrækkeligt med timer i døgnet til at jeg kan nå alle de ting jeg skal nå og de steder hvor jeg skal være. Og nu skal jeg også koncentrere mig om Ryder Cup.

Darren Clarke blev født i Nordirland i 1968. Og der er noget ved golf og Nordirland som er et perfekt match. På trods af at det er et lille land og her ikke engang bor 2 millioner mennesker har de frembragt flere verdensstjerner inden for golf: ud over Darren Clarke selv tæller de Ronan Rafferty, Graeme Macdonald og en af verdens for tiden absolut bedste: Rory McIlroy. Blot for at nævne et udpluk.

– Nordirland har en rig sportsarv, og jeg er yderst taknemmelig over at være aktiv i en tid hvor vi har nogle af verdens bedste spillere, og endda flere på vej.

Men hvad er det som gør at I kan udvikle så dygtige spillere? Er det noget i spiser?

– Jeg ved det ikke. Måske skyldes det vores Guinness?

Del

Journalist

Mats Gylldorff. Oversættelse: Frank Motzkus

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider