European Media Partner
Sprøjtestøbning INDUSTRI

HN Group er på forkant med kundernes behov

I en hård konkurrenceverden skal man som leverandør forstå kundernes situation og behov og tænke i kvalitet, hastighed, pris og kundespecifikke løsninger for at sikre et langsigtet tillidsforhold.

HN Group A/S med mere end 40 års erfaring i branchen leverer sprøjtestøbte og thermoformede plastemner til industrien i Danmark og resten af Europa. Virksomheden, der har stor fokus på bæredygtighed i produktionen, hviler på tre ben - sprøjtestøbning, thermoformning og støbeværktøjer. 

Sprøjtestøbning 

Uanset hvilken sprøjtestøbning kunderne har brug for, kan virksomheden hurtigt løse opgaven på en af de 52 højteknologiske sprøjtestøbemaskiner. Virksomhedens motto - kan det automatiseres, så skal det automatiseres - afspejler sig i det meget fleksible LEAN-optimerede produktionssetup, som gør det muligt at håndtere serieproduktion af høj volumen og ned til helt små serier på 10 stk. med stor fokus på kortest mulig Time to Market. 

HN Group A/S dækker alle behov for plaststøbning ud over enkeltkomponenter i små og store seriestørrelser - fra prototyper, nulserier, prøveværktøjer og efterbehandling af støbte emner til avancerede 2K- og 3K-emner og indstøbning af komponenter i metal, messing, rustfrit stål og stansedele i én produktionsproces.  

Plasttyper forædles hele tiden med nye og værdiskabende egenskaber. En udvikling, som gør, at mange virksomheder gennem de seneste år har fået øjnene op for de nærmest uendelige muligheder med plast, som en økonomisk fordelagtig erstatning for metal-komponenter. 

Thermoformning 

HN Group A/S råder over fem produktionslinjer til thermoformning af emballager, foldeblister, transportbakker, indsatser og lignende. Ekspertisen rækker bredt og dybt, og gør den jyske plastekspert i stand til at levere SLS-modeller, prøveforme og færdige prøver på meget kort tid. 

HN Group A/S leverer thermoformede produkter til kunder inden for en lang række industrier. Produkterne omfatter fx emballager til medico, fødevareemballager til brug i automatiserede pakkelinjer, foldeblister og displayemballage, transportbakker til bl.a. systemer med Pick & Place-robotter, æskeindsatse. 

Støbeværktøjer 

En af de ting, der har skabt HN Group A/S's unikke position inden for plastproduktion, er værktøjsafdelingen. 

De nuværende 12 værktøjsmagerne har stor ekspertise og erfaring i at designe, fremstille, teste og evaluere sprøjtestøbeværktøjer til enhver type plastemne. Designet udføres i 3D CAD, og værktøjsmagerne har herefter 10 forskellige bearbejdningsanlæg til rådighed til at fremstille det færdige værktøj. Uanset opgavens karakter er HN Group A/S derfor altid i stand til at skabe et perfekt værktøj – også prøveværktøjer og prototypeværktøjer. 

Med værktøjsfremstilling og sprøjtestøberi under samme tag kan virksomheden tilbyde kunderne en meget kort ramp up-tid. Det udnyttes bl.a. til rapid prototyping og andre opgaver, hvor en kort Time to Market er forretningskritisk. De indgår i integrerede støbeprocesser, hvor eksempelvis udstansede metaldele skal indstøbes i plastkomponenter. Dermed opnås maksimal præcision og færre omstillinger i produktionen.

Mange forskellige kunder

Kunderne findes i mange forskellige brancher, fx medico, fødevarer, legetøj, elektronik, hi-fi, biler, vindmøller, solceller samt gas- og vandteknik. Og det stiller krav til HN Group A/S, der både skal være hurtige og fleksible for at tilpasse sig kundernes forskellige behov. 

- For at vi kan fastholde vores stærke position på markedet er der en række kriterier, som vi konstant skal leve op til. Vi skal være fleksible, hurtige og samtidig holde omkostningerne så lave som muligt. Konkurrencen er hård i et globaliseret marked, kunderne er pressede og skal kunne levere kvalitetsprodukter meget hurtigt og til konkurrencedygtige priser. Derfor er det vigtigt, at vi har et meget fleksibelt LEAN optimeret produktionssystem - så automatiseret som muligt med den nyeste robotteknologi og konstant fokus på at tilføre værdi uden øgede lønomkostninger, siger salgsdirektør, Allan Hansen, og fortsætter:

- En vigtig nøgle til succes ligger i det optimale miks mellem mennesker og automation. Vores meget kompetente og erfarne medarbejdere er konstant opdaterede på de nyeste teknologier og udviklingen i plastindustrien og sikrer et meget tæt innovativt samarbejde med kunderne, der opfylder deres behov for udvikling og specifikke løsninger fra store produktioner helt ned til prototyper. Samlet har vi et koncept af produktion, teknologi og menneskelige kompetencer, som gør, at vi lynhurtigt kan skabe løsninger til enhver ny udfordring. 


Del

Journalist

Flemming Østergaard

Andre artikler