European Media Partner

ID-tags på containere – er det prisen værd?

Kommunerne bør tænke over, om de har behov for data, før de investerer i dyre metoder til at indsamle dem.

Adskillige danske kommuner sætter i disse år ID-tags på deres affaldscontainere og installerer aflæsnings- og vejeudstyr på deres renovationsbiler. Men det er ofte en unødvendigt dyr løsning, mener Michael Paarup, vicedirektør i Logimatic Solutions.

– Hvis det primære formål med at tagge containerne er at få overblik over kvaliteten i indsamlingen, findes der væsentligt billigere alternativer, siger han.

Logimatic tilbyder selv en af disse løsninger i form af en app, der forvandler en ganske almindelig smartphone til en dataindsamlingsenhed.

– Via telefonens GPS registrerer app’en tidspunkter for tømning på de enkelte adresser, og er der problemer et sted, kan renovationsmedarbejderen via app’en uploade et billede af problemet, som kan sendes til borgeren, forklarer Michael Paarup.

Logimatic-direktørens budskab er, at kommunerne skal tænke mere over, hvad de faktisk har brug for.

– De bør foretage en grundig analyse, så de får en løsning, der matcher deres behov. Ressourcebevidsthed gælder jo ikke kun affald og genbrug. Det gælder i alle sammenhænge, afslutter Michael Paarup. 

Del

Journalist

Tobias Petersen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider