European Media Partner

Indtag værdikæden

Det var for at få muligheden for at skabe merværdi at mælkeproducenterne Troels og Malthe Holst investerede i det lille Ingstrup Mejeri A/S i 2009. Siden 2011 har de været eneleverandører til mejeriet med deres 400 køer på Vrejlev Kloster.

– Nu har vi føling med hele værdikæden fra mælk til kvalitetsost, og kan styre produktudviklingen langt bedre. Vi kan f.eks. avle køer, der producerer mælk, som er optimeret til ostefremstillingen. Det får jeg som landmand mere for, fordi jeg selv ejer mejeriet, fortæller Malthe Holst, som i dag har overtaget bedriften efter sin far.

– Vi ville tilbage til noget oprindeligt, hvor man er ansvarlig for sit produkt og tæt på mejeriet. Det betyder at der er nogen, der holder dig i nakken hele tiden, siger han.

Det er usædvanligt at mælkeproducenter investerer i egen mejerivirksomhed, men Malthe Holst understreger, at det kun har været muligt ved at danne en fagligt stærk bestyrelse og følge produktionen tæt.

– Det er vigtigt at få andre ind og se på det man laver udefra. Vi var i starten både landmænd, grossister, industrifolk og mejeriuddannede i bestyrelsen, og den synergi var uvurderlig, siger Malthe Holst som selv er uddannet økonom. 

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler