European Media Partner

Intelligent overvågningssystem minimerer produktionsfejl

Sartorius, der leverer laboratorieudstyr til medicinalindustrien, har reduceret antallet af fejlproducerede dele med et helt nyt intelligent og automatiseret overvågningssystem i produktionen.

Leverandører af laboratorieudstyr til bl.a. den farmaceutiske industri konkurrerer hårdt på intelligent teknologi og automatiserede løsninger, der både kan effektivisere egen produktion og opfylde de meget stramme produktkrav til præcision som kunderne efterspørger.

Den farmaceutiske industri er blandt de sektorer, der er underlagt en meget høj grad af myndighedsregulering, ligesom udvikling og forskning er en højrisiko og dyr forretning. Begge dele kræver udstyr af høj kvalitet for at sikre, at resultater kan verificeres og dokumenteres meget nøjagtigt.

Det tyske børsnoterede selskab Sartorius AG er en af de førende leverandører i verden af laboratorieudstyr. Selskabet, der i 2017 omsatte for 1.4 mia. euro, har forsynet sine støbemaskiner til pipetter produkter (udstyr til væskehåndtering) med censorer fra procesovervågningssystemet ComoNeo. Og det har givet mærkbare resultater og minimeret fejl i produktionen.

Systemet gør det muligt for Sartorius at overvåge og nøje opsamle viden om støbeprocessen af pipetter produkterne. Konkret overvåger systemet kvaliteten i processen, når plastikken fyldes i formene. Derved sikres bl.a., at produktionen sker under den helt korrekte temperatur og tryk. Det skaber den kvalitet og ensartethed i produktet, som er afgørende for Sartorius´ kunder i bl.a. den farmaceutiske industri.

– System er virkelig nemt at håndtere, næsten som en smartphone. Du behøver kun fem eller ti minutter for at forstå, hvordan det virker, siger udviklingschef i Sartorius, Tomi Villilä.

Pipetteudstyr kan bestå af op til 50 forskellige plastikdele. Med omkring 600 millioner producerede enheder om året er Sartorius´ succes betinget af, at kunderne kan benytte deres udstyr uden overraskende fejl eller forandringer.

ComoNeo systemet er intelligent og opsamler viden om selv de mindste marginale ændringer i produktionsprocessen. Dermed sikres en automatiseret produktionsproces, der bliver ”klogere” desto mere, der produceres.

Den intelligente censor forsyner desuden Sartorius med forudsigelser på kvaliteten af alle pipettedelene under produktionen. Det minimerer yderligere risikoen for eventuelle fejl i det færdige pipetteudstyr og giver en intelligent optimering uden behov for tidskrævende kvalitetsmålinger og unødvendigt ressourcespild.

Baseret på den forudsigelsesrapportering, systemet leverer, reducerer ComoNeo antallet af fejlproducerede dele betydeligt og de adskilles automatisk fra produktionen.

– Selv produktionsmedarbejdere uden lang erfaring kan opnå fremragende resultater på næsten ingen tid, siger Tomi Villilä. 

Fakta

Sartorius intelligente procesovervågningssystem er designet til at optimere, overvåge og dokumentere injektionen i støbeprocesser baseret på hulrumstryk. Udover overvågning af hulrumstryk, giver systemet også mulighed for vurdering af temperaturer i støbeforme og tryk – og positionssignaler fra sprøjtemaskiner.

Del

Journalist

Joachim Kattrup

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider