European Media Partner
Erhverschef i Shark Gaming Ivan Nielsen E-SPORT

Ivan Nielsen skaber fremtid indenfor gaming

Erhvervschef i Shark Gaming, Ivan Nielsen, tænker i nye og entreprenante løsninger for at udnytte gamingens fulde potentiale.

Da Ivan Nielsen arbejdede på netcafé opdagede han, at gaming havde et socialt potentiale. Fra første parket så han, hvordan spil havde evnen til at skabe fællesskaber, hvor det ellers burde være umuligt.

 ”Gaming er et socialt værktøj. Du kan sætte en sensitiv dansk dreng, som måske lider af ADHD eller Asperger sammen med en integrationsudfordret type fra Nørrebro, og fordi de spiller det samme spil, så danner de en relation. Folk kommer ud af deres comfort zone gennem spil,” siger han. 

 Til daglig arbejder Ivan Nielsen som erhvervschef i Shark Gaming – en dansk virksomhed, der bygger speciallavede, high-end computere, og som er ved at expandere deres produkter til det nordiske marked.

 Gennem sit arbejde i Shark Gaming og med mange år i gamer-miljøet bag sig, har Ivan Nielsen fået øje på de udviklingsmæssige potentialer, der ligger i gaming – både for den enkelte og i samfundet. Han mener at store danske IT-systemer som Navision, Skype og Unity er gode eksempler på, hvordan interessen for gaming kan udvikle interessen for IT generelt og føre til forretningsplaner.

 - "Gaming er ikke alene en enorm hobbydyrkelse i dag, men har også en kæmpe vifte af IT skabende kompetencer omkring sig. Netop denne interesse for gaming leder sig ofte til noget andet. Inden for gaming får du kendskab til digitale værktøjer som man kan udvikle videre på. Fx begyndte jeg at få interessen for Photoshop da jeg spillede Warcraft 3. Den smule photoshop jeg skulle bruge til et spil blev til en kæmpe kompetence jeg bruger dagligt på arbejde når jeg billedredigerer i dag,” fortæller han. Samtidig mener han, at der bør tages hånd om de børn og unge, der er dygtige til at game, men som måske har andre udfordringer i livet.

 - ”I Shark Gaming gør vi meget ud af at tage et samfundsansvar ved at støtte børn og unge med ADHD og autisme. Vi har kontakt til skoler, som vi støtter gennem events, og vi kender målgruppen ud og ind. De kan noget andet end den øvrige gruppe af spillere, og det er noget, vi gerne vil støtte op omkring. Vi vandt i øvrigt Herlev Erhvervspris netop grundet vores samfundsansvar sidste år,” siger Ivan Nielsen.

 For at bakke op om det stadigt voksende danske gamer-fællesskab, har Ivan Nielsen startet foreningen Art of Gaming i Telia Parken. Her kan børn og unge udvikle deres spil, samtidig med at deres kompetencer og interesser indenfor andre IT-discipliner bliver styrket.

 "Denne idé kom til mig, fordi jeg havde mærket markedet og set trends, har snakket med foreninger og skoler i løbet af årene i Shark Gaming. Fordi jeg har anbefalet løsninger til kunderne og sparret med dem, så kom ideen om at etablere en forening centralt i København i store lokaler. Vi er på vej i en digital verden, og jeg vil gerne være mere hands on og udvikle i stedet for kun at anbefale eksisterende løsninger - og dermed opfinde muligheder som markedet gerne vil have på baggrund af flere års research.”

Del

Journalist

Sara Marie Dynesen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider