European Media Partner

Kontorhus skaber udvikling i nærområdet

På Kay Fiskers Plads i hjertet af Ørestaden er byggeriet af en ny og ambitiøs kontorejendom med fokus på work-life-balance i fuld gang.

Når kontorhuset på Kay Fiskers Plads er færdigt i 2021, og medarbejderne er flyttet ind, vil de kunne gå direkte fra de lyse og rummelige kontorer med perfekt indeklima og ned i stueetagen, hvor de vil finde en ”by i byen”. Her vil der være en sund personalerestaurant med mulighed for take away, caféer, fitnesscenter, sundhedscenter med fysioterapeut, kiropraktor, tandplejer og motions- og kostvejleder, frisør, renseri, bilrengøring, kiosk, bager og butikker. I kælderen vil der være parkeringspladser til både biler og cykler.

Det handler alt sammen om at gøre det langt nemmere for den enkelte medarbejder at opnå en god work-life-balance i hverdagen. Ambitionen med den nye kontorejendom er således at være med til at skabe nye standarder for, hvordan en fremtidig arbejdsplads kan indrettes.

Det er ikke bare medarbejderne i huset, der vil kunne nyde godt af mulighederne. Et byggeprojekt som dette vil også være med til at skabe liv og udvikling i nærområdet, for de mange faciliteter og serviceydelser i bygningens stueetage vil ikke alene være forbeholdt medarbejderne rundt på de forskellige kontorer i det ti etager høje byggeri. Beboerne i nærområdet vil også kunne benytte sig af de mange muligheder, og på den måde vil et byggeprojekt som kontorhuset på Kay Fiskers Plads være med til at skabe et levende lokalt bymiljø i området og blive en integreret del af det omgivende miljø og vice versa.

Tanken med kontorhuset er altså ikke alene at skabe nogle attraktive kontorfaciliteter, men også at skabe et miljø, hvor der er rart og hyggeligt at være, og som kan opfattes som mere end blot en arbejdsplads.

Målgruppen for kontorbygningen på Kay Fiskers Plads er små og mellemstore virksomheder, der har et ønske om at dele adresse med lignende virksomheder – og dermed drage nytte af fællesfaciliteter som bemandet reception, mødelokaler og alle de mange serviceydelser. Endnu er der ingen virksomheder, der har skrevet under på en lejekontrakt, så der er frit valg på alle etager – og mulighed for at lave fleksible løsninger.

Det nye kontorbyggeri på Kay Fiskers Plads ligger i Ørestad City på Amager, meget tæt på shoppingcentret Fields og tæt på metro, tog og lufthavn. Fra Kay Fiskers Plads er der bare 200 m til Ørestad Station, hvorfra en metrolinje kører direkte til indre by. Det betyder, at man efter blot ti minutters køretur kan stige af toget midt på Kongens Nytorv. Fra Ørestad Station er der også regionaltog direkte til Københavns Lufthavn – turen tager blot seks minutter.

Ørestaden er hovedstadsområdets nye bydel – en moderne bydel, der på ingen måde skal ligne det gamle København. Ørestaden skal derimod være et nyt og unikt område med sit helt eget særpræg. I helhedsplanen for Ørestaden er kravet desuden, at byplan og arkitektur skal være i topklasse og af høj international standard.

Det samlede areal i Ørestaden er på 3,1 mio. m2. Når området er færdigudviklet, skal det efter planen bestå af 50 procent erhvervsbyggeri, 40 procent boliger og ti procent andet byggeri til kultur- og uddannelsesinstitutioner, service og handel.

Ørestad City og Ørestad Nord er to af de fire bydele i Ørestaden, der allerede er taget i brug af beboere, medarbejdere og andre. Senere følger Ørestad Syd og Ørestad Fælled Kvarteret efter.

Ørestaden har med sin beliggenhed lidt uden for den indre by, men alligevel tæt på det hele, efterhånden udviklet sig til et internationalt miljø, hvor mange forskellige nationaliteter færdes hver eneste dag. Det skyldes i høj grad de mange internationale virksomheder, der har slået sig ned i området, men også de mange studerende på universiteter og gymnasium. Allerede i dag er der næsten 20.000 studerende i Ørestaden.

Når området er helt færdigt – efter planen om 15-20 år – vil op mod 80.000 mennesker komme til at arbejde i Ørestaden, og mere end 25.000 mennesker vil bo i bydelen.

Lige nu er Ørestaden langtfra et færdigt byområde, og derfor kan det til tider minde lidt om en forvokset teenager, der er charmerende, nytænkende og frisk, men som stadig mangler at folde sig helt ud og at finde sine egne ben. Men udviklingen er godt i gang, og inden længe er det nye område fuldt udvokset og godt bebygget – til gavn og glæde for både beboere i nærområdet og medarbejdere rundt omkring i kontorhusene. 

Fakta

Byggeår: Påbegyndt i 2018, klar til indflytning i 2021.

Beliggenhed: Ørestad City, 200 meter fra Ørestad Station.

Størrelse: 65.000 m2. Lejemål fra 500 m2 og opefter.

Bygherre: Entreprenørfirmaet Hoffmann på vegne af KLP Ejendomme (ejet af den norske pensionskasse KLP).

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Del

Journalist

Charlotte Würtz Lund

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider