European Media Partner

kvalitetsjakkesæt, der holder i mange år

HOS SKRÆDDEREN HANDLER DET OM SERVICE OG KUNDENS BEHOV OG ØNSKER. MED DET KLASSISKE JAKKESÆT FÅR DU ET JAKKESÆT, DER SYET PRÆCIS EFTER DINE PROPORTIONER. 

MOTT skrædderi er et klassisk herreskrædderi, der primært laver skræddersyede jakkesæt fra bunden. Her i Danmark er det efterhånden et sjældent håndværk. Faktisk findes der kun en lille håndfuld skrædderier af den klassiske skole, der arbejder efter den høje standard, som Mott syer ind i hvert eneste sting:

– Jeg værner meget om at bevare håndværket inden for det klassiske herreskrædderi. Der er rigtig meget, der kaldes skræddersyet i dag, og det er der i realiteten meget lidt af det, der er - for det at få skræddersyet noget handler selvfølgelig om nogle håndværksmæssige teknikker, men det handler også om, at tøjet er syet til kunden. Ikke kun efter kundens mål, men også kundens krop, for den er en tredimensionel form, hvor man må tænke f.eks. holdning og små skævheder ind i tøjet. Det gør den store forskel, at det er en anden følelse at have det på, for der er en helt anden bevægelighed i tøjet, og det følger kroppen helt naturligt, fortæller Karina Mott, der står bag MOTT skrædderi.


Hos MOTT arbejder man kun med tekstil af højeste kvalitet, der holder i rigtig mange år. Kombinationen med de sytekniske metoder med særlig håndsyning og kvaliteten i materialet gør, at et skræddersyet jakkesæt holder på en helt anden måde en de færdigsyede.

Bæredygtighed betyder meget for Karina Mott, der understreger, at det bæredygtige element på ingen måde har konsekvenser for kvaliteten, der altid er tårnhøj:

Den bæredygtige tankegang i det skræddersyede tøj er noget, jeg går meget op i. Til oktober åbner jeg også butikken MOTT stoffer, som bliver en stofbutik med bæredygtige tekstiler og salg af skrædderiets lager. Det giver super god mening, da tøj- og tekstilindustrien er en af de mest miljøforurenende elementer i verden, og det må være næste skridt. Tilvalg af økologisk mad og fravalg af kød har efterhånden vundet indpas, men det er som om, der helt er blevet lukket øjnene for den vanvittige overproduktion af tøj. I det skræddersyede tøj er det lokalt produceret, der er minimalt spild, og vi bestiller kun materialer hjem til dét jakkesæt, der skal syes. Hvis metervaren så også er ansvarligt produceret, så har du altså et produkt, som må være noget af det mest bæredygtige, du kan anskaffe dig, siger Karina Mott.

Del

Journalist

Redaktionen

Andre artikler