European Media Partner

Life science er en vækst- og velfærdsmotor

Life science-industrien er med internationalt stærke virksomheder inden for lægemidler, biotek og medicoteknisk udstyr en af Danmarks vigtigste succeshistorier. 

Vi skal se på, hvordan vi også på den lange bane kan sikre, at de gode eksempler bliver til flere.

Med årtiers høje vækstrater har dansk life science erobret de globale eksportmarkeder og er i dag kilde til over 100.000 danske arbejdspladser og en eksport på mere end 100 mia. kr. om året. På 12 år er en arbejdsplads som Novo således gået fra at have 20.000 ansatte til at have 42.000 ansatte, og life science har potentialet til at fortsætte væksten i eksporten og skabe tusindvis af nye jobs frem mod 2025, og Danmark har dermed fundamentet til en fortsat høj position i den internationale life science-liga. Men konkurrencen er hård og risikoen stor, og i andre lande satses der i disse år massivt på udbygning af life science-industrien. Derfor er det helt afgørende for branchen – og for Danmark – at en vækstplan for life science nu sikrer et vedvarende, langsigtet og koordineret fokus på branchens behov.

Hvad var argumenterne, da Biogen investerede 4,5 mia. kr. i et dansk produktionsanlæg, der i dag beskæftiger 650 medarbejdere? Hvad gjorde forskellen, da Roche investerede 1,7 mia. kr. i et dansk innovationscenter? Og hvorfor valgte Ferring at investere 1,1 mia. kr. i et nyt forskningsanlæg i Danmark?

Vi skal se på, hvordan vi også på den lange bane kan sikre, at de gode eksempler bliver til flere. Hvordan virksomheder kan udvikle sig til store virksomheder, og hvordan vi i Danmark kan udnytte den vækst- og velfærdsmotor, som life science er. Det handler ikke alene om at sikre globalt konkurrencedygtige rammevilkår for virksomheder med hovedkvarter i Danmark, men lige så vel om at gøre det attraktivt for andre globale life science-virksomheder at placere deres investeringer i den danske life science hub.

Med vækstplanen for life science er det politiske grundlag på plads for at udbygge Danmarks internationale styrkeposition på life science-området. Planen sætter konkrete mål, og forslag til prioriterede indsatser inden for hele life science-branchens værdikæde, hvor adgang til højtkvalificeret arbejdskraft, stærke offentlige forskningsmiljøer og adgang til et stærkt hjemmemarked er noget af det, der ligger lige for.

Vækstplanen imødekommer vores ønske om at få fokuseret erhvervspolitikken på life science-­området med inspiration fra Storbritannien og Schweiz. Og med planen får life science ikke mindst den permanente forankring i centraladministrationen, som branchens betydning kræver. Fra nu af er det tydeligt for alle, hvor det overordnede politiske ansvar for life science-sektorens vækst og rammevilkår ligger. Det ligger i Erhvervsministeriet, og der ligger det godt. Med vedvarende midler på Finansloven og et permanent life science-kontor er det et stærkt set­up, der kan sikre, at ambitionerne og potentialet bliver realiseret. 

Del

Journalist

Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Lif

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider