European Media Partner

Mange danskere spiser sig syge

Bacon og kødprodukter er elsket af mange danskere. Men ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er bacon og forarbejdet kød lige så kræftfremkaldende som tobak. Foruden risikoen for kræft medfører vores indtag af animalske produkter en masse livsstilsygdomme. 

Kenn spiste sig rask

Kenn måtte smide alle sine piller blot seks ugerefter han begyndte at spise plantebaseret.

”Som 52-årig spiste jeg over syv stærke piller om dagen mod kolesterol og højt blodtryk - et såkaldt seniorkit. Når vi er unge, er vi vant til at gå til lægen for at få medicin mod smerter. Men når vi taler livsstilssygdomme, er det ikke medicin, der skal holde dig rask - det holder kun symptomerne nede. Det er ligesom at køre en bil til service og komme lidt gaffatape på skaderne. Jeg synes selv, jeg havde sunde vaner før, men spiste stadig kød, mælk og æg.  Efter tre uger på en plantebaseret kost, var mit blodtryk så lavt, at jeg ringede til vagtlægen. Han rådgav mig til at smide nogle af pillerne. Alt i alt tog det mig seks uger at smide alle pillerne.”


Hvad siger ernæringseksperten?

Den Plantebaserede Sygeplejerske, Stig Ladefoged, hjælper mennesker med at genvinde 
helbredet ved at spise en mere plantebaseret kost. 

”Forskningen peger på, at der er mange sundhedsfordele ved at ændre sin kost til at spise mere plantebaseret og droppe kødet. De mest sundhedsfremmende fødevarer er bælgfrugter, grøntsager, frugter, fuldkornsprodukter, nødder og kerner. Et spisemønster baseret på disse fødevarer kan reducere risikoen for visse kræfttyper og behandle mange sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, type-2 diabetes, overvægt, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol. Hvert år vil denne kostform kunne redde mange mennesker fra at dø for tidligt af livsstilssygdomme. Samtidig vil man opleve øget velvære og livskvalitet ved at omlægge sin kost en til plantebaseret kost.”

Vil du vide mere?

Hør hele Kenns historie, læs ernæringskilder og få inspiration til gode opskrifter på:

Fakta

Astma

Klinisk forskning viser, at astma ikke kun er arveligt, men i høj grad påvirkes, af det vi spiser - særligt animalske produkter.

Kræft

WHO har sat bacon og andre forarbejdede kødprodukter i samme gruppe som tobak, asbest og plutonium. Alle giver med høj sandsynlighed kræft.

Diabetes

For mange animalske produkter kan lede til type-2 diabetes. En plantebaseret kost kan behandle og sågar fjerne diabetes.  

Impotens

En af de første tegn på dårligt blodkredsløb er nedsat funktion dernede. 


Del

Journalist

Andre artikler