European Media Partner

Mindre antibiotika – bedre helbred

Fermentationexperts AS har haft held med at udvikle produkter til dyrefoder baseret på fermentering. Nu vil virksomheden også lancere en serie af kosttilskud til mennesker. Endnu en blåstempling af metoden.

Fermentering er en historisk velkendt måde at konservere fødevarer på, men fermenteret plantemateriale har også en gavnlig effekt på fordøjelsessystemet og sikrer en bedre optagelse af næringsstoffer samt sandsynligvis også antiinflammatorisk effekt. Det har i svine- og kyllingebesætninger ført til en reduktion af forbrug af antibiotikaforbruget. Fermentationexperts AS har med grundlæggeren Jens Legarth i spidsen, udviklet og taget patent på processen, og har med datterselskabet European Protein bygget tre proteinfabrikker i Danmark, Ukraine og USA.

– Det er et ungt firma, så det er et scoop at kunne bygge en fabrik i USA. Men inden for landbruget er det et naturligt skridt at tage denne teknologi til sig. Der er et alt for stort forbrug af antibiotika, så udbredelsen af disse produkter er vigtig, fortæller virksomhedens nye udviklingsdirektør, Søren Kjærulff og tilføjer:

– Det er opsigtsvækkende, at Jens Legarth har haft så stort held med at samarbejde med nationale og internationale universiteter herunder KU, og så har resultaterne været virkelig lovende.

Under navnet ”Good4guts” lanceres en serie af kosttilskud til mennesker, og potentialet viser sig allerede at være stort. Udover de gavnlige helbredsmæssige effekter, har forsøg med behandling af kroniske inflammatoriske gigtsygdomme vist indledende gode resultater.

– Der er et stort kommercielt potentiale i disse produkter, men jeg synes også vi er forpligtet til at gå videre med det, når det har den gunstige virkning mod sygdomme, som ellers er svære at behandle, afslutter Søren Kjærulff.

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler