European Media Partner

Øget fokus på rejsesikkerhed

Erhvervsrejseselskabet VR Travel tilbyder en række unikke produkter og services. Det inkluderer bl.a. tilbud om kurser i Travel Risk Management.

I dag er virksomheder nødt til at have fokus på rejsesikkerhed.

I takt med globaliseringen får danske virksomheder flere og flere forbindelser til andre lande og dermed større behov for oftere at sende medarbejdere og ledere af sted på forretningsrejser i udlandet. Og der er mange ting at tage i betragtning, når turen skal planlægges. Priser, tidsforbrug, rejseudbydere – og ikke mindst sikkerheden på turen er nogle af de ting, som erhvervsrejsekunder har fokus på.

Salgschef hos VR Travel Henriette Kirkegaard har 30 års erfaring i branchen og mærker en stigende interesse fra kunderne for, hvordan man hos VR Travel håndterer netop sikkerhed på rejserne.

– I dag er virksomheder nødt til at have fokus på rejsesikkerhed. Der kan ske noget alle steder også under en forretningsrejse, og vi har mærket en stigende interesse for det her område fra kunderne i de seneste år, siger hun.

Travel Risk Management handler om sikkerhed før, under og efter rejsen, og ifølge Henriette Kirkegaards vurdering vil det få endnu større opmærksomhed fremadrettet.

– Både vi og virksomhederne har allerede stor fokus på det, men på længere sigt med de nye generationer tror jeg, at det bliver endnu større, og at de vil kræve risk management som en del af rejsepakken, siger hun.

VR Travel tilbyder som en fast del af deres service en 24 timers hotline med deres egne medarbejdere, hvor man kan få dansk hjælp, hvis der sker noget.

– Mange virksomheder benytter i dag det samme rejsebureau igen og igen for at skabe tryghed. Hvis man rejser med os, ved man, hvem man får fat i, og det lægger kunderne vægt på, fortæller Henriette Kirkegaard.

Et af de nyere tiltag hos VR Travel i forhold til Travel Risk Management er et tilbud til virksomhederne om e-learning-kurser i, hvordan man klæder medarbejdere godt på til rejsen, og hvordan de skal forholde sig i bestemte situationer, hvis der sker noget uventet.

Kurserne dækker bl.a. generel rejsesikkerhed og rejsesikkerhed specielt for kvinder.

Emnet rejsesikkerhed har generelt stor opmærksomhed blandt danske erhvervsrejseudbydere, og flere unikke produkter og tilbud dukker løbende op.

– Sikkerhedsforpligtelsen over for de erhvervsrejsende starter allerede før, de rejsende begynder deres søgning, skriver erhvervsrejsebureauet Egencia på deres hjemmeside. En del af deres service inkluderer real-­time advarsler, hvis der opstår afvigende situationer. Derudover har Egencia samarbejde med udbydere af rejserelateret risikostyring, der leverer specialiserede tjenester i bl.a. sporing, alarmering og international sundhedspleje.

Hos Carlson Wagonlit Travel er rejseappen CWT To Go™ en del af deres Travel Risk Management-service. Her kan rejsende foretage bookinger i sidste øjeblik og se rejseplanen uanset, hvilke ricisi de møder. Desuden har de en række gode råd til rejsesikkerhed. 

Del

Journalist

Sisse Katrine Andreasen

Andre artikler