European Media Partner

På mange måder betragter vi os selv som et service-firma, mere end et smedeværksted

Helge Bruhn A/S har siden starten i 1967 været underleverandør til et bredt spektrum af dansk Industri indenfor byggebranchen, fødevarebranchen og maskinbranchen.

Helge Bruhn A/S har siden starten i 1967 været underleverandør til et bredt spektrum af dansk Industri indenfor byggebranchen, fødevarebranchen og maskinbranchen. Ledelsen af virksomheden er siden gået fra Helge til Lars Bruhn og beskæftiger i dag 30 ansatte på fabrikken i Sønderborg. Hos den sønderjyske virksomhed har man gennem årene også mærket den øgede konkurrence, som globaliseringen har ført med sig, men det har ifølge administrerende direktør Lars Bruhn motiveret til at blive endnu bedre til at skærpe sig som virksomhed.

Det har blandt andet ført til nye investeringer der, udover at give en større produktionshastighed også skaber bedre mulighed for i højere grad at skræddersy produktionen til kundernes behov: “På mange måder betragter vi os selv som et service-firma, mere end et smedeværksted. Vi vil gerne forkæle vores kunder på kvalitet og service, og vi er gearet til det. Eksempelvis har vi en del kunder, hvor vi lagerfører standarddele og blot skal have et tilsagn om, at de aftager et givent antal over en periode. Så laver vi en serie og leverer fra dag til dag, i takt med at de får brug for dem. Det gør vi faktisk mere og mere, og det er til fordel for både kunden og os selv.”

Investeringen, der er foretaget, er en ny Trumpf Trubend 5085 kantbukker med tilhørende TecZone Bend Pro-software, og Lars Bruhn er ikke i tvivl om, det er en god investering: ”Jeg kender selvfølgelig ikke alle maskiner i verden, men vi synes selvfølgelig, at Trumpf’s er de bedste. Vi har jo også fire af dem. De laver nogle fantastisk gode laserskæremaskiner og bukkemaskiner. Jeg har lige være nede og besøge dem i Stuttgart, og det er helt overvældende, hvor dygtige og professionelle de er.”


TecZone Bend-softwaren, som er indkøbt sammen med bukkemaskinen fra Trumpf, er en vigtig del af de nye investeringer: ”Når vi har modtaget tegningerne fra kunden i det rigtige format, der kan bestå af op til 15 pladedele, så kan softwaren med et tryk på en knap lave 15 skæretegninger og bukkeprogrammer til bukkemaskinen. Den tilpasser tilmed automatisk kundens tegninger til vores udstyr. Det sparer os for en fantastisk masse tid i ordrebehandlingen, og det giver os en endnu større tryghed for, at det, som vi leverer, passer med kundens tegninger. Alle, der har set maskinen og softwaren demonstreret, står og måber. Det er virkelig unikt.”

Hos Helge Bruhn ved man, at industrien i Danmark sjældent har tid og råd til at vente, og derfor er optimering på både kvalitet og hastighed, en stor prioriteret ifølge Lars Bruhn: “Ca. 80 % af alle bestillinger bliver leveret næste dag. Det er også derfor, vi har investeret i det nye udstyr. Desto hurtigere få kundens dokumentation ført over, desto hurtigere kan det produceres. Det er en væsentlig ting, som samtidig også gør, at vi kan udvide produktionskapaciteten og servicere en større del af Danmark.”

Udover skæring og buk råder Helge Bruhn /AS over moderne maskiner til mekanisk afgratning, gevindskæring, montage af gevindelementer, svejsning, bejdsning og glasblæsning.


Del

Journalist

Henrik Høgholt Lønne

Andre artikler