European Media Partner
Øverst fra venstre: Rockwell Automation, Munters. Nederst fra venstre: Bleva, Fuji Packaging INDUSTRI

Producenter vinder med de rette løsninger

Det er ikke nok at producere en populær kage eller øl. Fødevarevirksomheder skal også have styr på temperaturer, hygiejne, emballering og CO2-atryk. Det hjælper fire virksomheder med.

Største leverandør af automation

Når en lille kagevirksomhed pludselig vokser sig stor, fordi dens brownie slår benene væk under kunderne, hvad skal den så gøre? Sikre, at alle deres brownies smager akkurat lige godt. Til dét kræves industriel automation.
– Vi hjælper fødevareproducenter med at opnå større effektivitet, vedligeholde produktkvalitet og sikre konsistens, fortæller Poul Kristensen, Sales Manager Nordic Region for Rockwell Automation, som er en af verdens største leverandører af dedikeret industriel automation.
Den amerikanskejede virksomhed sælger løsninger til alle industrier lige fra cement til life science og fødevarer.
– Virksomhederne kommer til os, hvis de har brug for at forbedre deres produktivitet, mindske deres spild, sætte et mindre CO2-aftryk og i det hele taget forbedre deres produktionsapparat, forklarer Poul Kristensen.

Rockwell Automation har ca. 22.000 medarbejdere i mere end 80 lande og leverer en blanding af hardware, software, sikkerhed og service, der optimerer en produktion og gør den fleksibel.
– Vi gør en dyd ud af at forbinde din produktion og dermed udnytte de smarte maskiner, uanset om du vil øge produktion, kvalitet eller energiprofil, siger Poul Kristensen.

Foto: PR-foto


Fødevarer kræver vinterklima

Mens varme sommerdage er godt for de fleste, er det ofte dårligt nyt for fødevareproducenter.
– Alle fødevareproducenter kender til problemer, som et fugtigt dansk sommerklima giver. Nogle må endda lukke produktionen ned i visse perioder, siger Marketing Manager Kirsten Tolstrup fra Munters, leverandør af klimaløsninger. Når varm fugtig luft møder kolde overflader, skabes der kondens, som i produktionslokaler skaber grobund for mug og skimmel.
– Er der kondens eller is på og i maskinerne, kræver det rengøring og forårsager dermed uønskede produktionsafbrydelser. Men det løser vi med stram fugtstyring, siger Kirsten Tolstrup. Munters leverer klimastyringsanlæg i mere end 30 lande og har gjort det i over 60 år.
– Vores klimastyring gør, at produktionen foregår i fuldt kontrolleret og stabilt ”vinterklima” året rundt, så produktionen kan køre på fuld kraft, forklarer Kirsten Tolstrup.

Munters’ løsninger anvendes også ved oplagring af fødevarer, hvor kondens, is, og rim giver anledning til opblødning af emballage, problemer med stregkodeaflæsning og glatte, farlige gulve.
– Et godt styret lagerklima øger arbejdssikkerheden og sikrer produktkvaliteten, tilføjer Kirsten Tolstrup.

Foto: PR-foto

Ergonomisk indretning vinder frem

Produktionsvirksomheder skal i stigende grad være sikre og minimere slid hos medarbejderne. En dansk lagerinventarvirksomhed har læsningerne.
– Vores fokusområder er løfteteknologi og indretning af arbejdspladser, så de bliver effektive og ergonomisk sikre for medarbejderne. Derfor har vi valgt at tage fysioterapeuter med ind som rådgivere, siger Lars Høyer Holmberg, der er direktør for Bleva.

Bleva leverer indretning til bl.a. fødevarevirksomheder. Alt fra pallereoler til rullevogne og opbevaringskasser. Fællesnævneren er sikkerhed og ergonomi.
– Arbejdsmiljø er et stigende konkurrenceparameter. Indretter du et godt arbejdsmiljø, undgår du nedslidning og sygemeldinger. Derfor kommer ergonomisk indrettede arbejdspladser og ergonomisk løfteudstyr i stigende grad i fokus, siger Lars Høyer Holmberg.

Bleva løser både enkeltstående indretningsopgaver og rådgiver om indretningen af hele produktionsrum. Fysioterapeuter kan tage med ud på såvel store som små opgaver hos kunderne.
– I samarbejdet med fysioterapeuter tænker vi ud af boksen og leverer den bedst mulige løsning, siger Blevas direktør.

Foto: PR-foto


Høj oppetid er afgørende

Hvis marcipanrullerne skal ligge i butikkerne hele december, kræver det at maskinerne, der pakker dem, kører døgnet rundt. En høj ”oppetid” er afgørende for, at varer når ud i det rette flow.
– Presset fra dagligvarehandlen er ekstremt højt. Hvis ikke producenten kan levere sin leverpostej eller marcipan til tiden, risikerer de at miste aftalen med butikken. Derfor er det en stor fordel for industrien, hvis maskinerne aldrig holder stille, siger teknisk direktør Claus Petersen fra Fuji Packaging, der sælger pakkemaskiner til levnedsmiddelindustrien.

Fuji Packagings maskiner er produceret i Japan og importeres til Sønderborg, hvor de tilrettes til danske, tyske og østrigske fødevareproducenter.
– Den danske afdeling laver specialløsninger til vores marked, fortæller Claus Petersen. Fuji Packaging skiller sig ud, fordi pakkemaskinerne er relativt korte og derfor pladsbesparende, men også fordi det danske lager har alle reservedele til de japanske maskiner.
– Vores servicefolk kan køre ud og hjælpe kunderne med det samme, så maskinerne kan køre non stop, siger Claus Petersen.

Foto: PR-foto 

Del

Journalist

Line Felholt

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider