European Media Partner
Jens Christian Ringdal, Yousee eSportligaen E-SPORT

Skabt af ildsjæle

Den danske esport er i dag den hurtigst voksende organiserede sportsgren i Danmark.

E-sporten er ikke blevet båret frem af offentlige tilskud og statslige kampagner    

Hvor er dansk e-sport dog kommet langt! På under et årti er vi gået fra teenageværelset til at kunne fylde Royal Arena. Fra at være stemplet som barnligt tidsfordriv, som man så ned på, til at være en bredt anerkendt sportsgren som selv landets statsminister hepper på. Og det bedste ved det hele er, at det er en succes som e-sporten selv har skabt!

 E-sporten er ikke blevet båret frem af offentlige tilskud og statslige kampagner – tværtimod. E-sporten er kommet dertil, hvor den er i dag, fordi ildsjæle gennem mere end et årti har brændt for sporten. Online, hvor lysten til sporten og det digitale fællesskab har udviklet de talenter som i dag er verdensstjerner. Kommercielt, hvor visionære investorer har investeret tid og penge i at opbygge de professionelle hold. Og ikke mindst lokalt, hvor ildsjæle i alle dele af landet har brændt for at skabe forpligtende fællesskaber, hvor helt almindelige unge mennesker har kunnet dyrke e-sport under ordnede forhold med og mod hinanden.

 Og selvom det er Astralis der – fuld fortjent – har trukket de største overskrifter de seneste par år, så er det online, og ude i klubberne, at fundamentet for succesen er skabt. Det er ude i ungdomsklubberne, foreningerne og i virksomhederne at langt det meste – og bedste - organiserede e-sport i dag dyrkes. Og det er derude, hvor fremtidens stjerner lige nu bliver skabt gennem målrettet træning og fokus på gode gaming vaner.

 E-sport er i dag den hurtigst voksende organiserede sportsgren i Danmark. Hvor vi for ti år siden havde en håndfuld klubber og foreninger, hvor man kunne dyrke e-sport, så er der i dag mere end 150, og der kommer hele tiden nye til. Og hvis udviklingen fortsætter, vil der i 2020 være langt over 500. Og flere og flere af de traditionelle sportsforbund tager i disse år e-sporten ind som et - yderst populært - tilbud til deres medlemmer.

 Indtil vi, sammen med DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Ungdomsringen og Danmarks officielle e-sportsforbund, eSport Danmark, startede YouSee eSportligaen i efteråret 2017 var der ingen samlet national liga, hvor danskere kunne dyste i e-sport med og mod hinanden over en hel sæson. Det har YouSee eSportligaen skabt, og den danner i dag rammen om over 3.000 danskeres ugentlige kampe, hvor de møder andre på deres eget niveau.

 I YouSee eSportligaen har vi fra dag et haft fokus på at give gode og sunde gaming vaner videre til spillerne. Du bliver ikke god til e-sport, hvis du spiser junkfood og drikker energidrik. Derfor har vi fra starten sagt nej til sponsorater for usund mad og online gambling.  Vi tilbyder til gengæld vores mange gode samarbejdspartnere en unik mulighed for – uge efter uge - at få adgang til en af de  hurtigst voksende sportsgrene i Danmark.

 E-sporten har været på en fantastisk rejse indtil nu. Og det bedste er, at den kun lige er begyndt!

Del

Journalist

Jens Christian Ringdal

Andre artikler