European Media Partner

Skuespiller skaber stærkt community

Under navnet Wonderbai har skuespiller Jens Sætter-Lassen skabt et E-sport-fællesskab med fokus på live-formatet og at tale pænt online.

Folk bliver banned fra min kanal, hvis de kommer ind og ikke kan tale ordentligt.

Da Jens Sætter-Lassen for halvandet år siden havde et hul i kalenderen mellem to skuespil-jobs, besluttede han at starte et projekt på Twitch. Under alter-ego’et Wonderbai begyndte han at streame live til en gruppe brugere, der nok er lidt ældre end gennemsnittet.


”Jeg tænkte at der ville være en lille niche for en kanal som min, som har et lidt ældre publikum end generelt på Twitch, og så blev jeg bidt af det. Det er virkelig, virkelig sjovt, og der er et fast community, som bakker op og kommer fast til mine sessions,” fortæller den 33-årige skuespiller. 


Siden Jens Sætter-Lassen var teenager, har et af favoritspillene været Counter-Strike. Det er stadig det spil, han primært streamer på Twitch, fordi han mener, at det er et rigtig godt spil både at spille og se. Han har desuden været kommentator på Counter-Strike turneringer og har været vært på e-sport events. Alligevel vil han ikke have en Counter-Strike- stream. 

”Jeg prøver at variere det meget og gøre det så alsidigt som muligt, så folk synes, at det er sjovt at se med,” fortæller han. 


Selvom folk på Twitch mødes omkring spillet, er det i høj grad følelsen af fællesskab og det at skabe et community, der tiltaler Jens Sætter-Lassen. Derfor sætter han fokus på en god live-oplevelse til de mange faste tilhængere, der følger Wonderbai. Men det særlige ved netop hans community er, at der er plads til at tale sammen. På hans chat deler folk af og til nogle meget personlige ting, og det skal der også være plads til, uden at folk bliver svinet til. 

 

”Der er en kedelig tendens til, at folk taler virkelig grimt til hinanden, og jeg lagde med det samme en virkelig hård linje overfor det. Folk bliver banned fra min kanal, hvis de kommer ind og ikke kan tale ordentligt,” siger han.


For at komme den hårde tone til livs, har Jens Sætter-Lassen sammen med en gruppe andre streamere startet Twitch-holdet PlusOne Chattitude, hvor han forsøger at udbrede budskabet 

om, at man skal kommunikere ordentligt med hinanden. På længere sigt håber han at få nogle af de store e-sportsorganisationer med på idéen.


”Der er behov for at alle bakker op om at tale ordentligt, også selvom det er på nettet,” siger han, og tilføjer at man skal være bevidst om, at man som streamer har et ansvar, også selvom man er ung. 


Ud over vigtigheden i at holde en god tone, råder Jens Sætter-Lassen unge der gerne vil streame til at spille så meget som muligt, samtidig med at man holder fokus på sin skole og uddannelse. Han understreger, at det ikke kræver ret meget at komme i gang, og at man kan streame fra sin telefon. Når det kommer til spil, afhænger succesen dog mere af hardware.


”Hvis man skal sende det ud i meget professionel kvalitet, så skal man have noget dyrt hardware. Jeg har to computere, den ene laver video til Twitch, den anden er til spil. Men man kommer ret langt med en hvilken som helst computer, hvis man bare lige vil prøve det,” siger han. 


Wonderbai er i dag kommet så langt i sin E-sportkarriere, at han kan tjene penge på at streame gennem sponsorater. Og ifølge ham er sportsgrenens fremtid langt fra truet.


”Der er ingen tvivl om at E-sport er kommet for at blive. Det er gået fra at være en lille, nørdet niche til at være en super kommerciel ting, der bliver sendt på DR. Det betyder også at det kommer til at vokse, og at der vil være flere og flere penge i det.” 


Fakta

Hvem: Jens Sætter-Lassen, 33 år. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2011. Streamer på Twitch under navnet Wonderbai med 250.000 channelviews om måneden.

Mission: At skabe rammerne for Danmarks hyggeligste streaming community.


Del

Journalist

Sara Marie Dynesen

Andre artikler