European Media Partner

Tag ét skridt ad gangen

Digitalisering skal ikke gennemføres over det hele på én gang, men på udvalgte områder trin for trin. Det mener direktør i CubeIO, Frank Rasmussen.

Man behøver ikke løse 200 problemstillinger på én gang.

Er det en god idé at sætte sig ned og lave en gennemgribende femårsplan for digitalisering af sin virksomhed? Nej, mener Frank Rasmussen, der er adm. direktør i IT-virksomheden CubeIO og tidligere bl.a. har skabt teleselskaberne Telmore og Bibob. Omstændighederne ændrer sig hele tiden, og derfor giver det mere mening at arbejde med kortere planer og digitalisere ét område ad gangen, påpeger han.

– Hvis en virksomhed stiller sig selv spørgsmålene: ”Hvis vi skal have det perfekte IT-system, og hvis vi skal have det perfekte digitaliseringsværktøj, hvad skal vi så have?”, så sker der tit det, at der bliver bygget en kolos op. Et gigantprojekt, som ender med at blive så fantastisk, at det aldrig bliver til noget, fordi det simpelthen er for omfattende, siger Frank Rasmussen.

– Kigger man eksempelvis på politiets fejlslagne IT-system, er det et meget godt eksempel på et system, som jo i sin grundessens var sindssygt velegnet til at blive digitaliseret. Det ville give en masse fordele, f.eks. lavere sagsbehandlingstid. Men efter man havde brugt en formue på det, måtte man smide det i skraldespanden, for det duede simpelthen ikke. Og det skyldes, at man over stok og sten skulle digitalisere uden at lade det udvikle sig naturligt, uddyber han.

I stedet for at arbejde med stort anlagte planer anbefaler Frank Rasmussen, at virksomheder starter med at digitalisere det mest nødvendige og først går videre, når digitaliseringen er gennemført dér. På den måde frigøres der løbende ressourcer til at fortsætte digitaliseringsprocessen, og man risikerer ikke at stå med en plan, som er forældet, fordi omstændighederne har ændret sig.

– Man behøver ikke løse 200 problemstillinger på én gang. Man kan starte med at løse de ti mest presserende og dermed starte med at få nogle fordele og frigøre nogle ressourcer. Når man har kørt det til bunds, og det er kørt fint ind, så kan man løse de næste ti mest presserende ting. På den måde lader man, om jeg så må sige, digitaliseringsprojektet arbejde for sig selv, siger Frank Rasmussen.

– Tingene har det med at ændre sig over tid. Når man sætter sig ned og laver analysearbejdet i 1990 eller 2000, så er det ikke nødvendigvis sikkert, når man når frem ti år senere, at man har været helt skarp i analysearbejdet, tilføjer han og afslutter:

– Det er en fordel at bygge tingene op langsomt. Efter de behov, man har. Hvis man har brug for at få alle registreringsattester digitaliseret, jamen så start med det. Og vent med at tage 5.000 andre ting med, som man slet ikke kan overskue i analysefasen. 

Fakta

Frank Rasmussen er serieiværksætter og står bl.a. bag etableringen af teleselskaberne Telmore og Bibob. Startede i 2014 Justfone, som i dag hedder CubeIO. TDC købte i marts 2014 50 procent af i virksomheden og overtog i november 2016 resten, fortsat med Rasmussen som adm. direktør.

Del

Journalist

Tobias Petersen

Andre artikler

Om os

Analyse Media Group is a leading content marketing agency, producing specialised cross media campaigns in leading newspapers, on social media and online.

www.analysemediagroup.com

Analyse Media Group

    Om os

    Kontakt os

Vores kampagnesider